eur:
389.81
usd:
363.75
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Egy autós e-matricát vásárol okostelefonnal Győr közelében, az M85-ös gyorsforgalmi út felhajtójánál 2018. január 2-án. Január elsejétől díjkötelessé vált az M85-ös gyorsforgalmi út csornai elkerülőjének második szakasza. Szintén ettől az évtől érvényes, hogy a véletlenül díjköteles útszakaszra tévedő autósok a fizetős hálózatra lépéstől számítva hatvan percig megvásárolhatják az e-matricákat, az időkorlátot túllépve pótdíjat kell fizetniük.
Nyitókép: Krizsán Csaba

Több úton kell fizetni januártól

Több magyarországi autópálya-szakasz válik díjkötelessé az e-matrica rendszerben 2022-től.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) rendelete alapján fizetőssé válik a

  • az M4-es autóút Abony és Törökszentmiklós-nyugat közötti szakasza,
  • az M30-as autópálya Miskolc-észak és Tornyosnémeti közötti szakasza (az M30-as autópálya Miskolcot elkerülő szakasza továbbra is díjmentes),
  • az M76-os autóút Balatonszentgyörgy és Keszthely-Fenékpuszta közötti szakasza,
  • és az M85-ös autóút Sopron-kelet és Sopron-észak közötti szakasza.

Az említett szakaszokon a motorkerékpároknak, a személyautóknak, a 3,5 tonna alatti tehergépkocsiknak, a buszoknak és azok vontatmányainak is fizetni kell.

A napi.hu cikke emlékeztet, a díjköteles útszakaszokat kizárólag érvényes úthasználati jogosultság birtokában lehet igénybe venni, azaz a felhajtás előtt gondoskodni kell az e-matrica beszerzéséről. Akik tévedésből hajtottak fel a díjköteles úthálózatra, azoknak aa felhajtástól számítva maximum 60 percük van, hogy megvásárolják úthasználati jogosultságukat.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×