eur:
392.87
usd:
372.63
bux:
55866.63
2023. szeptember 28. csütörtök Vencel
A Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömbje 2020. március 11-én. A karantén bővítésének lehetőségére előkészítik a Kútvölgyi-tömböt arra az esetre, ha csoportossá, tömegessé válna a tüdőgyulladást okozó új koronavírus-fertőzés.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Elkezdődött a Kútvölgyi torony felújítása

A részletekről Fürjes Balázs számolt be.

"Elindult a munka: kívül-belül felújítjuk a Kútvölgyi tornyot, korszerű kórház lesz belőle" - közölte Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár.

Fürjes Balázs a közösségi oldalán megjelent videóban elmondta, hogy az épület homlokzata 11 ezer négyzetméteren újul meg, emellett új szigetelést, új nyílászárókat és légkondicionáló berendezéseket kap az épület. Hét szinten újul meg a torony, ehhez 5 milliárd forintot biztosít a kormány - tette hozzá.

A felújítás után a kórházban 250 betegágy és öt műtő kap helyet.

A Kútvölgyi torony 2022 őszére készülhet el.

Fürjes Balázs kiemelte: a felújítás azért is fontos, hogy amikor építkeznek a Szent János kórház területén, és készül az új, 80 ezer négyzetméteres kórháztömb, akkor is folyamatos legyen a budaiak fekvőbeteg-ellátása.

Gór Csaba, Budapest 4. választókerületének fideszes elnöke a videóban elmondta: a Szent János kórház utódjaként fog létrejönni Budapest negyedik centrumkórháza.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.28. csütörtök, 18:00
Áder János
volt köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke
Ismét az ukrajnai fronton a Wagner, új vasútvonalakat építenek az oroszok – Háborús híreink csütörtökön

Ismét az ukrajnai fronton a Wagner, új vasútvonalakat építenek az oroszok – Háborús híreink csütörtökön

Egy ukrán katonai szóvivő szerint mintegy 500 Wagner-zsoldos újra megjelent a kelet-ukrajnai fronton. Bahmut bevétele óta nem harcoltak wagneresek Ukrajnában. Egy másik ukrán tisztviselő arról számolt be, hogy Donyeck megyében új vasútvonalakat építenek az oroszok, hogy ezzel csökkentsék a Krími hídtól való logisztikai függőségüket. Oroszország újabb videót tett közzé az ukránok szerint felrobbantott Viktor Szokolov admirálisról.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×