eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Vajda Attila, a Vajda-Papír Kft. ügyvezető igazgatója (b) és Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője a  Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Betegápoló Irgalmasrend és a Vajda-Papír sajtótájékoztatóján a Szeretetszolgálat “Befogadás Háza” Családok Átmeneti Otthona intézményének a kertjében 2021. november 16-án. Több száz hátrányos helyzetű családot lát el országszerte egy évre elegendő higiéniai papírtermékkel a Vajda-Papír a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hálózatában.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Négyszáz rászoruló családot támogat a Vajda-Papír

Több mint 15 millió forint értékben adományozott higiéniai papírterméket rászorulóknak a Vajda-Papír Kft. a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül; az adományt kedden adták át a szeretetszolgálat és a Betegápoló Irgalmasrend intézményeinek.

A Vajda-Papír Kft. több mint 15 millió forint értékben 10 tonnányi higiéniai papírterméket – toalettpapírt, papír zsebkendőt és háztartási papírtörlőt – adományozott a Betegápoló Irgalmasrend intézményeinek, kórházainak és idősotthonainak.

Kozma Imre, az irgalmasrend magyarországi vezetője, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke az adomány átvételekor ismertette: a szeretetszolgálat országszerte 312 intézményben, 103 önkéntes csoportban és mintegy száz projekthelyszínen támogatja a bajba jutott embereket. A Vajda-Papírral közös akcióban is a hátrányos helyzetű családok és gyermekeik megsegítését tűzték ki célul.

Vajda Attila, a Vajda-Papír Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte: a cég fontos küldetése a társadalmi felelősségvállalás, az adományozás népszerűsítése. A koronavírus-járvány okozta nehézségek különösen felerősítik a közös tehervállalás, a segítségnyújtás szükségességét.

"Az adományozás és a segítség jelen van a vállalatunkban a megalakulása óta, de a tavalyi év, a pandémia felhívta a figyelmünket arra, hogy az adományozásban sokkal szervezettebb, sokkal koordináltabb megoldást kel választani, és így kerültünk kapcsolatba Kozma Imre atyával, aki garantálja személyével és szervezetével azt, hogy mindig pontosan tudjuk, hogy kinek és milyen jellegű terméket kell eljuttatni" – mondta az InfoRádióban Vajda Attila, aki emlékeztetett, ez már nem az első felajánlásuk volt a Máltai Szeretetszolgálat és az irgalmasrend javára.

Vajda Attila, a Vajda-Papír Kft. ügyvezető igazgatója (b) és Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője. Fotó: MTI/Mónus Márton
Vajda Attila, a Vajda-Papír Kft. ügyvezető igazgatója (b) és Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője. Fotó: MTI/Mónus Márton

"Nagyon nagy öröm volt látni, hogy a szervezet munkatársai, az atya és természetesen a családok milyen kitörő örömmel fogadták ezt a segítséget. Ezzel az adományozási és felelősségvállalási magatartással azt szeretnénk elérni, hogy hozzánk hasonló nagyvállalatok ugyanígy érezzenek felelősséget, és támogassák a rászorultakat" – mondta az ügyvezető igazgató.

A Vajda-Papír 2020-ban jótékonysági akció keretében több mint 15 millió forint értékben több mint 10 tonna higiéniai papírterméket adományozott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Betegápoló Irgalmasrend intézményeinek, 2021 májusában pedig a szeretetszolgálat esélyteremtő gyermekprogramjait támogatta hatezer hátrányos helyzetű gyermeknek egy évre elegendő higiéniai papírtermékkel. A cég továbbá a hátrányos helyzetű gyermekeknek működtetett óvodáknak, általános iskoláknak, a "Játszva megelőzni!" Játszótér Program szociális játszóházainak és a nevelőszülői hálózatnak két kamionnyi, több mint 10 tonna higiéniai papírterméket adományozott már.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×