eur:
389.7
usd:
362.76
bux:
68017.66
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Coronavirus. Woman wearing surgical mask on face protective for spreading of disease Covid-19 pandemic.. Girl symptom cough while sitting on Sofa. Sick woman in face protection mask
Nyitókép: dragana991/Getty Images

Még mindig sokaknak van influenzaszerű tünetük, de más a betegségük

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján közölt adatokat és egy megyei listát a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

November 1. és 7. között az országban 11 100-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ hétfőn a honlapján.

A 44. héten az orvoshoz forduló betegek 18,8 százaléka 14 év alatti gyerek, 35,5 százaléka 15-34 éves felnőtt volt, míg 32,6 százalékuk a 35-59 évesek, 13,1 százalékuk pedig a 60 éven felüliek korcsoportjából került ki.

A 40-44. hét között vizsgált 227 mintában

influenzavírus okozta fertőzést nem igazoltak.

Negyvenkilenc megbetegedés hátterében RSV fertőzés állt.

A 44. naptári héten összesen 78 betegtől érkezett légúti minta influenzavírus kimutatása céljából a Nemzeti Népegészségügyi Központ Nemzeti Influenza Referencia Laboratóriumába. A sentinel orvosok által beküldött 32 minta, és a hagyományos diagnosztikus célú beküldés keretében érkezett 46 mintában influenzavírust nem azonosítottak az elvégzett vizsgálatok. Tizenhat betegnél a klinikai tünetek hátterében a légúti óriássejtes vírus (RSV) kóroki szerepét igazolták.

Ezen a héten

influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról is érkezett egy jelentés, amely egy Komárom-Esztergom megyei általános iskolát érintett.

A beküldött légúti minták laboratóriumi vizsgálata influenza-negatív eredménnyel zárult.

Nemzeti Népegészségügyi Központ

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 11:16
×
×
×
×