eur:
392.93
usd:
366.52
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Gazdaságtudományi Karának új, 200 fő befogadóképességű, digitalizált vizsgaközpontja az avatás napján, 2021. november 3-án.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Mohai Balázs

Új korszakot indíthat a felsőoktatásban az ELTE vizsgaközpontja – képek

A 350 millió forintos beruházással kialakított, a hazai felsőoktatásban úttörőnek számító létesítményben heti 10 ezer vizsgát lehet lebonyolítani a kor elvárásainak megfelelő technikai felszereltséggel, megfelelően kontrollált körülmények között.

Szerdán György László, az ITM gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára, Borhy László, az ELTE rektora, Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja és Andor György, az ELTE Gazdaságtudományi Kar dékánja szerdán ünnepélyes keretek között adták át az ELTE GTK új vizsgaközpontját Budapesten. A Rákóczi út és Szentkirályi utca sarkán található, felújított épületben egyszerre kétszáz hallgató vizsgázhat a 21. század elvárásainak megfelelő, kontrollált körülmények között.

A most megnyíló létesítmény új korszakot indíthat a felsőoktatásban – mondta Andor György dékán a nyitóünnepségen. „Az ELTE gazdasági képzésének sikere nagyban köszönhető annak, hogy a hagyományostól eltérő utakat is beépített képzési rendszerébe, a számonkérés átalakítása azonban váratott magára. A pandémia végül felgyorsította a folyamatot, és az ELTE-nek néhány hónap alatt sikerült kialakítani egy létesítményt, ahol a vizsgáztatás újszerű módon, egyedülálló technikai feltételekkel valósulhat meg” – tette hozzá.

Az egykor kávéházként működődő ingatlant 300 millió forintért vásárolta meg a GTK, a technikai berendezések további mintegy 50 millió forintba kerültek.

Budapest, 2021. november 3.
György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Gazdaságtudományi Kar új, 200 fő befogadóképességű, digitalizált  vizsgaközpontjának átadásán a VIII. kerületi Szenkirályi utcában 2021. november 3-án.
MTI/Mohai Balázs
Budapest, 2021. november 3. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Gazdaságtudományi Kar új, 200 fő befogadóképességű, digitalizált vizsgaközpontjának átadásán a VIII. kerületi Szenkirályi utcában 2021. november 3-án. MTI/Mohai Balázs

A felsőfokú oktatás megújulására hívta fel a figyelmet György László, az ITM gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára is. A központ révén a kar képessé válik évi 200 ezer vizsga lebonyolítására (ezzel évente egymillió papírlapot, azaz öt tonna papírt lehet megspórolni), miközben a legmagasabb szintű elvárásoknak megfelelő, korszerűen kontrollált körülményeket biztosít a számonkéréshez – fogalmazott.

Az innováció az ELTE stratégiájának különösen fontos eleme – hívta fel a figyelmet Borhy László rektor. „A gazdasági képzést az Egyetem 2017-ben indította el, és 2021 nyarán emelte kari szintre. A hallgatók 2020-ban birtokukba vehették a Rákóczi úti épületet, most pedig a GTK újabb létesítménnyel gazdagodott” – tette hozzá.

Budapest, 2021. november 3.
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Gazdaságtudományi Karának új, 200 fő befogadóképességű, digitalizált vizsgaközpontja az avatás napján, 2021. november 3-án.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Mohai Balázs
Budapest, 2021. november 3. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Gazdaságtudományi Karának új, 200 fő befogadóképességű, digitalizált vizsgaközpontja az avatás napján, 2021. november 3-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Mohai Balázs

Az ELTE gazdasági képzése meglepően gyorsan került az élre – mondta köszöntőjében Scheuer Gyula kancellár, aki a kezdetektől erősen szorgalmazta a terület fellendítését az egyetemen. „A gazdasági képzés ma a legnépszerűbbnek számít a továbbtanulók körében, és a hazai közgazdászképzés egyik elsőszámú szakmai műhelyévé avanzsált ELTE iránt minden elképzelést felülmúló az érdeklődés” – fogalmazott.

A létesítménybe belépve a várakozótérbe jutnak a hallgatók. Itt egy nagyobb kivetítőn láthatják, hogy a vizsgatérben hova kell majd ülniük. A hatalmas vizsgatérben oszloposan elhelyezett vizsgaállomásokon monitor, billentyűzet, egér és rajzolótábla található. A monitorok betekintésgátlóval vannak felszerelve, vagyis a vizsgázó csak a saját képernyőjét látja, a szomszédos monitorok oldalról nézve fekete képet mutatnak. A vizsga minden mozzanata rögzített. Az új rendszer nagymértékben tehermentesíti az oktatókat, segítségével a számonkérések időbeosztása is bővíthető.

Budapest, 2021. november 3.
Résztvevők az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Gazdaságtudományi Karának új, 200 fő befogadóképességű, digitalizált vizsgaközpontjának avatásán 2021. november 3-án.
MTI/Mohai Balázs
Budapest, 2021. november 3. Résztvevők az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Gazdaságtudományi Karának új, 200 fő befogadóképességű, digitalizált vizsgaközpontjának avatásán 2021. november 3-án. MTI/Mohai Balázs
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×