eur:
394.36
usd:
370.47
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla
Coronavirus. Woman wearing surgical mask on face protective for spreading of disease Covid-19 pandemic.. Girl symptom cough while sitting on Sofa. Sick woman in face protection mask
Nyitókép: dragana991/Getty Images

Egy hét múlva indulhat a roham az influenzaoltásért

A Nemzeti Népegészségügyi Központ álláspontja szerint akár egyszerre is meg lehet kapni a Covid-vakcinával, és ugyanúgy ingyenes.

A Népszava információi szerint október 15-ig minden háziorvoshoz kiszállítják az e télre védelmet nyújtó influenzaoltást.

A hazai gyártású (3Fluart) oltás térítésmentesen kérhető, 1,3 millió oltás férhető hozzá, a 3 éven aluliak oltásához négyezer adag Vaxigrip Tetra vakcinát is vásárolt a kabinet.

Ócsai Lajos, az ÁNTSZ egykori járványügyi főorvosa szerint mivel tavaly elmaradt az influenzajárvány, ennek az oltásnak idén még nagyobb tétje van. Kevésbé védett az emberi szervezet az influenza-vírusok mutációival szemben, mint a megelőző években, így

a kórokozó nagyobb járványt tud okozni.

Egyidejűleg biztosan nem lehet senki influenzás és covidos, de egymás után már meg lehet kapni a kettőt.

Hogy beadassák-e egyszerre az influenza- és a Covid-vakcinát az emberek, azt Müller Cecília országos tiszti főorvos lényegében a háziorvosokra bízta.

Ócsai Lajos azt mondta: influenza elleni oltás és a Covid elleni vakcina akár egyidejűleg, két különböző karba is beadható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×