eur:
393.73
usd:
365.07
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Fürdőzők a Római strandfürdőben 2021. június 29-én. A tartós hőség veszélye miatt több megyére harmadfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Az idei nyár jócskán törlesztett a budapesti strandoknak

Az elmúlt hetekben, hónapokban többször is telt házzal üzemeltek a fővárosi fürdők – közölte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) vezérigazgatója. Szűts Ildikó hozzátette: a júliusi bevételek segítik a pandémia miatt nehéz helyzetben lévő fővárosi társaságot.

A tavalyi igen hektikus időjárás után az idei nyár már tényleg velük volt, sok meleg napot produkálva, ennek köszönhetően a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei strandjai a 2019-es évi forgalmat produkálják – fogalmazott Szűts Ildikó.

Sőt, az elmúlt hét végén például a Palatinus strand – több mint 5600 látogatóval – csúcsot könyvelhetett el. „Tehát, amikor nagyon meleg van, hőségriadó van, akkor nagyon sokan keresik a budapesti strandokat.” Mindez pedig az üzemeltető számára remek hír, hiszen a pandémia miatt jelentős bevételkiesése volt, és

jelen pillanatban a magas látogatószám elengedhetetlen a cég likviditási, pénzügyi helyzetének javításához.

A BGYH vezérigazgatója a számokat ismertetve elmondta, hogy a júliusi hónap több mint 900 millió forint bevételt termelt a cég számára, és már az augusztusi hónapra is az látszik – amennyiben kitart a jó idő, legalább a hét végékre –, hogy teljesíthető az üzleti terv időarányosan.

A strandok, ha meleg van, szinte mindegyik nagyon népszerű,

kiváltképp a már említett Palatinus Gyógy-, Strand- és Hullámfürdő – tette hozzá Szűts Ildikó az InfoRádió érdeklődésére. De összességében minden fürdő, ahol van strandszolgáltatás, vagy strandmedence, így a Paskál Gyógy- és Strandfürdő, a Csillaghegyi és Római Strandfürdő, de akár a Pünkösfürdői Strand nagy látogatottságnak örvend. De természetesen a zárt fürdőkben – ahol van nyitott medence, köztük például a Széchenyi gyógyfürdő – is sokan igyekeztek hűsíteni magukat a hétvégente – fűzte hozzá a vezérigazgató.

A szakember arra is kitért, hogy a strandszezon hivatalosan az iskolakezdésig tart, ami a BGYH által kezelt létesítmények esetében praktikusan azt jelenti, hogy két olyan strand lesz – a római és punkösfürdői –, amik szeptember 1-jével bezárnak, az össze többi hosszított nyitva tartással fog üzemelni, és egy fokozatos bezárás terveznek. Szűts Ildikó arra is fölhívta a figyelmet, hogy

jelen pillanatban semmilyen megkötés nincs a standok és fürdők látogatását illetően, tehát nem kérnek semmilyen oltási vagy védettségi igazolást.

A BGYH vezérigazgatója végezetül az augusztus 20-i nemzeti ünneppel kapcsolatban jelezte, hogy megnyitották a Rudas fürdő tetőteraszát, ami kiváló helyszínéül szolgálhat a tűzijáték megtekintésére. Bár az extra VIP jegyek már elfogytak, sima VIP belépők még akadnak, amit online mód lehetséges megváltani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×