eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Az augusztus 20-i tűzijáték pirotechnikai eszközeit telepíti a Nuvu Kft. munkatársa az Erzsébet hídon 2021. augusztus 19-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Augusztus 20.: így áll a fővárosi tűzijáték előkészítése

A szeles időjárás nehezítette a telepítést, de péntekre minden eszköz a helyére kerül – közölte az InfoRádió érdeklődésére az ünnepi tűzijátékot lebonyolító Nuvu Kft. pirotechnikusa, sajtó- és médiareferense.

A csütörtöki napon már csak az Erzsébet hídon zajlanak munkálatok, a közkedvelt görögtűz elhelyezése, illetve különféle biztonsági ellenőrzések, az ünnepi tűzijátékok telepítése döntő részt már megtörtént – ismertette az InfoRádióban Kotasz Gergő. A szakember elmondása szerint, az előkészületek augusztus 7-én kezdődtek meg a kikötőkben, és mintegy 80 úszó járművön telepítettek pirotechnikai eszközöket.

E hét keddjén került sor az Erzsébet és Szabadság hídra, a mai napon pedig már csak előbbin dolgoznak.

Budapest, 2021. augusztus 19.
Az augusztus 20-i tűzijáték pirotechnikai eszközeit telepíti a Nuvu Kft. munkatársa az Erzsébet hídon 2021. augusztus 19-én.
MTI/Balogh Zoltán
Budapest, 2021. augusztus 19. Az augusztus 20-i tűzijáték pirotechnikai eszközeit telepíti a Nuvu Kft. munkatársa az Erzsébet hídon 2021. augusztus 19-én. MTI/Balogh Zoltán

A pirotechnikus az InfoRádió érdeklődésére elmondta, bár az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján most már minden jónak mondható,

az utóbbi napok szelesebb, csapadékosabb időjárásával meggyűlt a bajuk,

ezért lassabban haladtak a vártnál. Például szerda hajnalban tervezték a tűzijátékok telepítését a Szabadság híd íves szerkezetén, de a vihar miatt ezt egy nappal későbbre kellett halasztani.

A Nuvu sajtó- és médiareferense kiemelte, az augusztus 20-i tűzijáték teljes előkészülete nagyjából fél évig zajlott, augusztus 7-től kezdődően pedig napjában körülbelül 50 pirotechnikus vett részt a munkában, azonban mellettük voltak hajósok és egyéb összeszerelők, így megesett, hogy száz körüli ember is dolgozott egyszerre.

Ami a biztonságot illeti, a szakember közölte,

bármilyen esetleges baj esetén a tűzijáték egy gombnyomással bármikor leállítható,

de arra is van lehetőség, hogy csak egy–egy, zónában, például egy barkának szüneteltessék a kilövését, amit adott esetben újra is lehet indítani. Hozzátette: minden pirotechnikai eszközük minőségi tanúsítvánnyal bír, a rakéták pedig speciális, tűzálló és repeszmentes vetőcsövekből fognak indulni.

Budapest, 2021. augusztus 19.
Az augusztus 20-i tűzijáték pirotechnikai eszközeit telepítik a Nuvu Kft. munkatársai az Erzsébet hídon 2021. augusztus 19-én.
MTI/Balogh Zoltán
Budapest, 2021. augusztus 19. Az augusztus 20-i tűzijáték pirotechnikai eszközeit telepítik a Nuvu Kft. munkatársai az Erzsébet hídon 2021. augusztus 19-én. MTI/Balogh Zoltán

Kotasz Gergő végezetül arra is kitért, hogy egy rövidebb biztonsági időt követően, már a tűzijáték estéjén megkezdődnek a bontási munkálatok a hidakon, ami várhatóan este 11 óráig, éjfélig fog tartani, valamint megkezdik a Margit híd és a Petőfi híd közötti mintegy nyolcvan úszó jármű úsztatását a kikötőkbe. Vagyis bármiféle fennakadással augusztus 21-től már nem kell számolni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×