eur:
393.53
usd:
368.08
bux:
66455.06
2024. április 25. csütörtök Márk
Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülését követően tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnökség Kossuth téri épületében 2021. június 29-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Otthonfelújítási támogatás - Ekkora a családok étvágya

A folyósított támogatások összege pedig meghaladta a 17 milliárd forintot - jelentette be Novák Katalin.

Már több mint húszezer család igényelte az otthonfelújítási támogatást, amelyet több mint 10 500 család már meg is kapott, a folyósított támogatások összege pedig meghaladta a 17 milliárd forintot - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken a hivatalos Facebook-oldalán.

Novák Katalin bejegyzésében emlékeztetett arra, hogy a januárban elindított program azoknak a legalább egy gyermeket váró vagy nevelő családoknak nyújt segítséget, akiknek már van saját otthonuk és azt szeretnék korszerűsíteni, szépíteni, felújítani.

Az otthonfelújítási támogatás azoknak segít, akik jobb körülmények között szeretnék nevelni a gyermekeiket - fogalmazott a miniszter videóüzenetében.

Felidézte, egy legfeljebb hárommillió forintos vissza nem fizetendő támogatásról van szó, amellyel a felújításra kifizetett összeg felét lehet visszaigényelni.

Az otthonfelújítási támogatást és a hozzá kapcsolódó kölcsönt például konyha- vagy fürdőszoba-felújításra, tetőcserére, kerítésépítésre, új nyílászárókra, valamint napkollektor, napelem felszerelésére lehet költeni - sorolta.

"Bízunk abban, hogy nagyon sok családnak tudunk segíteni az otthonfelújítási támogatással" - mondta Novák Katalin, hozzátéve: a támogatási igények egészen jövő év végéig benyújthatók.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×