INFORÁDIÓ
2021. július 30. péntek
Judit, Xénia

bakáts tér

felújítás

ferencváros

Kezdődik a felújítás a Bakáts téren

Kezdődik a felújítás a Bakáts téren

Infostart

Szombattól felújítás miatt ideiglenes forgalmi rend lép életbe a IX. kerületi Bakáts téren, ahol decemberig nem lehet majd parkolni és a területen áthajtani sem

A ferencvárosi önkormányzat arra kéri a környéken lakókat, hogy legkésőbb vasárnap éjfélig álljanak el a parkoló autókkal a Bakáts tér négy oldaláról, a Tompa utca Bakáts tértől a Nagykörútig, valamint a Bakáts utca Bakáts tértől Lónyay utcáig tartó szakaszáról. Az otthagyott autókat elszállíttatják. Ezeken a szakaszokon az öt hónaposra tervezett felújítás ideje alatt nem lehet parkolni.

A felújítás július 26-án hétfőn kezdődik és december közepéig tart, ez idő alatt forgalmi változások lesznek a téren és a környező utcákban, új jelzőtáblákra lehet számítani - írták.

A felújítás idejére lezárják - a Ráday utcai oldal kivételével - a Bakáts teret. Az autók a Ráday utcában a Kinizsi utca felől a Bakáts utcáig, a Boráros tér felől szintén a Bakáts utcáig csak egy irányban közlekedhetnek, és mindkét irányból behajthatnak a Bakáts utcába, onnan pedig a Lónyay utca felé.

Forrás: Ferencvárosi Önkormányzat
Forrás: Ferencvárosi Önkormányzat

A Tompa utcát a Bakáts tér és a Ferenc körút között lezárják. A Knézich utca zsákutcává válik a Hőgyes Endre utcától a Bakáts térig. A lezárt területeken - a Bakáts tér, a Tompa utca érintett szakasza - nem lehet parkolni. A Bakáts utca részlegesen lesz lezárva a Lónyay utca és a Bakáts tér között. A lezárás mellett a tér felől a Lónyay utca felé egy irányba haladhat a forgalom, és első ütemben ezen forgalmi irány szerinti bal oldalon is lesznek parkolóhelyek. A kerékpárosok a Ráday utcáról érhetik el a Ferenc körutat.

A 20 ezer négyzetméteres beruházás során a jelenlegi 225 négyzetméteres zöldterület helyett összesen 1730 négyzetméternyi fa és zöld növény lesz a felújított Bakáts téren. A jelenlegi 10 biciklitároló helyett 98-at használhatnak majd a kerékpárosok, lesz ivókút, lesznek padok, asztalok. A teret és környékét akadálymentesítik. A kivitelezési költsége 1 milliárd 65 millió forint, amelyet Ferencváros a fővárosi önkormányzat TÉR_KÖZ pályázatának 250 millió forintos támogatásán kívül saját forrásból finanszíroz.

Nyitókép: Ferencvárosi Önkormányzat
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018