eur:
395.11
usd:
364.38
bux:
65561.62
2024. március 19. kedd Bánk, József
Levett vér a Magyar Vöröskereszt hajdúböszörményi véradásán 2020. április 17-én. Véradásokat a koronavírus-járvány alatt is szerveznek, a véradás olyan alapos ok, amellyel a lakhely elhagyható. Ugyanakkor szigorúbbak a véradás feltételei: nem adhat vért, aki 30 napon belül külföldön járt, aki az elmúlt időszakban beteg volt, koronavírusos beteggel, fertőzöttel találkozott.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Véradókat várnak a Balatonnál

Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSz) balatoni nyári véradókampányt indít, hogy a nyári időszakban is fenntartsa az optimális vérkészletet.

Az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményükben azt írták: a szabadságolásokkal és az oktatási szünettel hagyományosan csökken a véradók aktivitása, de a balesetek, betegségek miatt a kórházaknak az ellátásokhoz folyamatosan szükségük van vérkészítményekre.

Kérik, hogy aki teheti, menjen el vért adni, az OVSz véradó busza kihelyezett helyszíneken várja őket.

Véradásra jelentkezhet, aki elmúlt 18 éves, de még nincs 65 (első véradóknál a felső korhatár 60 év), testsúlya eléri az 50 kg-ot és egészségesnek érzi magát. Felhívták a figyelmet arra, hogy a jelentkezők vigyék magukkal a személyazonosító igazolványukat, lakcím- és taj-kártyájukat.

Először július 20-án Alsóörsön, a strandnál (Örkény sétány) várják a véradókat.

A helyszínek és időpontok megtalálhatók a vérellátó szolgálat honlapján (ovsz.hu).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×