eur:
395.72
usd:
371.96
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Forrás: Pexels.com

Adria vs. Balaton: mindenki a saját pénztárcájához tudja igazítani a nyaralását

Az InfoRádió Világszám című magazinműsorának szerkesztője szerint ki lehet hozni annyiból egy horvátországi, adriai nyaralást, mint egy balatonit. Kiss Róbert Richard úgy véli, mindenki a saját pénztárcájához tudja igazítani a nyaralását.

Kiss Róbert Richard szerint nehéz összehasonlítani a Balatont az Adriával, hiszen eltérő típusú élményt képesek nyújtani, ahogyan egészen eltérő lenne az eredmény egy autóversenyen, ha az ember egyszer egy veterán autóval, máskor pedig egy Trabanttal, Zsigulival vágna neki.

A turisztikai szakember szerint egy horvátországi tengeri élmény, ahol a gasztrokínálat a tenger gyümölcseiből áll, nehezen összevethető a magyar tengerrel, amely viszont könnyen elérhető, biztonságos, és még a tengeri sünöktől sem kell tartani – jegyezte meg.

Ha csak az árakat vesszük figyelembe, mindkét desztinációt illetően tapasztalható némi drágulás. Kiss Róbert Richard szerint a két ország hasonló apartmanjai vagy szállodái árainak az összevetése a mai algoritmusok rendszerében szinte lehetetlen, de az biztos, hogy

Horvátország önmagában nem számít a drága úti célok közé.

Találni ugyanis olyan apartmant, amely árában egyáltalán nem kirívóbb, mint akár egy magyarországi szálláshelyé, igaz, az utazási költségekről sem szabad megfeledkezni.

Az InfoRádió szerkesztő-műsorvezetője a nyaralás során felmerülő egyéb költésekkel – például éttermi fogyasztás – kapcsolatban azt monda, annak mértéke, mind az Adrián, mind a Balatonon

csak az ember igényszintjétől függ.

„Ha egy nagyobb bevásárlóközpontban bevásárolok, és a szépen megkent kenyeremet el tudom falatozni, vidám és boldog vagyok, mert süt a nap, akkor egyáltalán nem drága” – mondta, és hozzátette, ha az ember szeretne elmenni étterembe, megint csak elég széles a spektrum, de egy átlagos horvátországi vendéglátóhelyen sem kell csillagászati árakra számítani, főként Olaszországhoz, vagy a francia Riviérához képest.

"Hogy miként akarunk nyaralni, mit akarunk fogyasztani, az a pénztárcától függ, de ezeket hozzá is lehet igazítani" – vélekedett Kiss Róbert Richard.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×