eur:
392.12
usd:
366.44
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
BERLIN, GERMANY - JUNE 10: The CovPass smartphone app is seen on an iPhone shortly after its release on June 10, 2021 in Berlin, Germany. CovPass will provide those who have been fully vaccinated against Covid-19 international certification viewable on a smartphone. Countries across the EU have been working on a common platform for digital vaccination certification in particular to promote international summer travel and tourism. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)
Nyitókép: Sean Gallup/Getty Images

Mától letölthető Androidra az uniós védettségi igazolvány

Az iOS verzió még nincs készen, az iPhone-használóknak várniuk kell.

Magyarország július elsejével bevezette az uniós védettségi igazolást, ami kétnyelvű (magyar és angol) és applikációként, illetve nyomtatható formában is elérhető. Az okostelefonos verziók eddig még nem működtek, de kedd reggelre megérkezett az applikáció is, egyelőre viszont csak a Google-féle Play Áruházba – írja a 24.hu.

A portál felhívja a figyelmet, hogy ha az okostelefon nyelve magyar, akkor az uniós védettségi igazolás magyarul jeleníti meg az adatokat, és a beállításokban nem is lehet nyelvet váltani. A mobil nyelvét utazás előtt érdemes angolra állítani, ebben az esetben ugyanis az EU-s igazolásban megjelenő információk is angolra váltanak.

Akinek iOS operációs rendszerrel működő okoseszköze van, vagy más okból nyomtatott formában szeretné az uniós védettségi igazolást, annak be kell jelentkeznie az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) portálra, majd a menüsorból az Uniós Covid-igazolvány opciót kiválasztani.

Itt megjelenik három igazolástípus:

  • Oltási igazolvány
  • Tesztigazolvány
  • Gyógyultsági igazolvány

Az EU-n belüli utazásokhoz az Oltási igazolványt kell letölteni. Oltási igazolványból két változat létezik, az Első és az Ismétlő. Az előbbi csak első oltás időpontját tartalmazza, míg az utóbbi csak a másodikét, de itt már szerepel az is, hogy túl vagyunk mind a két oltáson. A kiválasztást követően csak meg kell nyomni az Igazolvány letöltése gombot, és megkapjuk a pdf-fájlt. Ez tárolható a mobileszközünkön, illetve ki is nyomtatható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×