eur:
394.06
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Vásárlók egy újra nyitva tartó teheráni piacon 2020. április 18-án. Az iráni hatóságok enyhítettek a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedéseken. A koronavírus-járvány által leginkább sújtott közel-keleti országban eddig 5031-en veszítették életüket a fertőzés következtében.
Nyitókép: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh

Már Iránnak is van saját vakcinája

A COVIran elölt víruson alapul, ezt a technológiát használja a Magyarországon is alkalmazott kínai Sinopharm.

Iránban elfogadták veszélyhelyzeti használatra az első saját fejlesztésű vakcinát – adta hírül az iráni állami tévé.

Az oltóanyag neve COVIran Barekat, kifejlesztője az iráni Shifafarmed cég. A vakcina elölt víruson alapul, hatásosságának és biztonságosságának tesztelése tavaly december végén kezdődött.

Az iráni egészségügyi minisztérium közlése szerint a jövő héten a perzsa országba érkezik az első szállítmány abból a vakcinából, amelyet Irán Kubával közösen fejlesztett ki.

Irán a COVAX nemzetközi oltóprogram keretében 82 millió lakosának legfeljebb a felét tudná beoltani.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×