eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Hollók (Corvus corax) és egy aranysakál (Canis aureus) egy verekedésben elpusztult gímszarvas bika (Cervus elaphus) teteménél a Somogy megyei Böhönye környékén 2017. szeptember 17-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Aranysakál támadt egy tyúkjait védő fiatalasszonyra Somogyban

A ragadozó csak azután fogta menekülőre, amikor az asszony egy léccel kezdte ütlegelni.

Kora délután a baromfiak nagy zajt csaptak a hátsó elkerített udvarban. Lénártné Balogh Ágnes először héjára gyanakodott, de nem a levegőből jött a veszély – írja a Sonline.hu.

„Ahogy beléptem az udvarra, láttam, hogy az állat, amit én aranysakálnak azonosítottam, rajta volt a kakason, és azzal a lendülettel nekem ugrott, elkapta és szétszakította a nadrágom szárát” – idézte fel a történteket a nő a megyei hírportálnak. „Egy, a kezem ügyébe eső lécet kaptam fel, azzal ütöttem, szét is törtem rajta. Ekkor elmenekült, a 180 centi magas kerítést simán átugrotta. Akkor láttam, hogy két sakál vagy róka van még az udvaromban” – tette hozzá.

A ragadozók másnap visszatértek a lakócsai udvarra és elvittek még egy tenyésztyúkot, a 30 éves fiatalasszony hiába zajongott a teraszon, hogy elriassza őket. Tíz állatot is látott-hallott egyszerre csörtetni a gazban. A vadőr azóta kirakott egy élvefogó csapdát, de eddig hiába.

Nem kell félni, de jobb elkerülni

A Magyarországon élő nagyragadozók – a medvét kivéve – csak akkor reagálnak agresszíven, ha sarokba szorítják őket. Lanszki József egyetemi tanár és kutató, az aranysakálok szakértője szerint csak így fordulhat elő olyan eset, amiről a lakócsai hölgy is beszámolt. „Nem kell félni az aranysakáltól, de a konfliktust kerülni kell vele”, szögezte le.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×