INFORÁDIÓ
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta

richter

koronavírus

járvány

adomány

árva

A Richter is segít a koronavírusban elhunyt szülők árváinak

A Richter is segít a koronavírusban elhunyt szülők árváinak

Infostart

Összesen 12 millió forintot adományoznak a Richter vezető testületeinek tagjai és a vállalat.

A Richter Gedeon Nyrt. Igazgatóságának és Felügyelőbizottságának tagjai felajánlották egyhavi tiszteletdíjukat a Regőczi István Alapítványnak, amelyet Áder János köztársasági elnök, valamint felesége, Herczegh Anita hozott létre azzal a céllal, hogy hosszú távú gondoskodást biztosítson azon gyermekek számára, akik a Covid-19 világjárvány miatt vesztették el egy, vagy mindkét szülőjüket. A 6 millió forintos felajánlást a vállalat további 6 millió forinttal egészíti ki, így összesen 12 millió forint támogatást biztosít - közölte a vállalat.

A Regőczi István Alapítvány által felkarolt probléma súlyosságát jól mutatja, hogy május közepén már 800 olyan gyermekről volt tudomása a szervezetnek, akiket ez a tragédia érintett.

A Richter a saját működési környezetéért és a társadalomért felelősséget vállaló magyarországi nagyvállalatként számtalan eszközzel kivette már a részét világjárvány elleni küzdelemből, legyen szó akár a dolgozóink védelmében hozott intézkedésekről, a koronavírus megbetegedés kezelését szolgáló készítményfejlesztésekről, a Richter Egészségváros program keretében a hazai kórházaknak biztosított rendkívüli, 140 millió forint összértékű adományról, vagy az Igazgatóság és Felügyelő Bizottság valamennyi tagja által az OMSZ dolgozói számára felajánlott egyhavi tiszteletdíjról.

„Mivel folyamatosan nő a lakosság átoltottsága és javulnak a járványügyi mutatók, a fertőzéssel szembeni védekezés helyett egyre nagyobb hangsúly kell kerüljön a járvány hosszú távú hatásainak enyhítésére is, amelyben a Richternek, mint hazai központú, multinacionális nagyvállalatnak szintén szerepet kell vállalnia. A Richter és vezetősége ezzel az eszközzel is elkötelezettségét szeretné kifejezni a pandémia és annak társadalmi hatásainak enyhítése iránt” – tette hozzá Bogsch Erik, a Richter elnöke.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

Rusvai Miklós rendet vág

Kell-e méretni az emlékeztető vakcina előtt? Mire lehet következtetni az értékekből, ha méret...
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018