INFORÁDIÓ
2021. június 22. kedd
Paulina

bkk

caf

villamos

troli

szerződés

hosszabbítás

Újabb villamosok és trolik érkezhetnek Budapestre

Újabb villamosok és trolik érkezhetnek Budapestre

Infostart

Megállapodott az új feltételekről a BKK a CAF-villamosok gyártójával. Hasonló módosítással teljesülhet a korábbi Solaris-Skoda troli-szerződés is.

Szerződést módosított a BKK és a CAF (Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles, az Urbos villamosok gyártója), aminek köszönhetően további egy évig élhet opciós lehívási lehetőségével a fővárosi közlekedési cég. A megállapodás lehetővé teszi, hogy a BKK további egy évig, azaz 2022. május 17-ig – teljesen vagy részlegesen – lehívhassa a még opcióban szereplő 51 villamost. A villamosok típusára nincs megkötés, tetszőlegesen rendelhető hosszú (mint amilyen az 1-es vonalán jár), illetve rövid villamos (például a 3-as vonalon járó szerelvények) is.

Hasonlóképp változott a Solaris–Skoda gyártóval korábban, 2020. november 30-án módosított trolibuszszállítási szerződés. Ez esetben ugyancsak további egy esztendővel, 2021. november 30-ig hosszabbították meg az opciós lehívási lehetőséget. A fővárosi közlekedésszervező a megállapodás szerint még 48 járműre tarthat igényt. A CAF-szerződéshez hasonlóan tetszőlegesen választhatja meg a BKK, hogy csuklós és/vagy szóló járműveket szeretne.

Korábbi évekre visszanyúló projekt

A Budapesti villamos és trolibusz járműprojekt II. ütemének köszönhetően az idei év első negyedében 7 új CAF-villamos kezdhette meg a munkáját.

Az előző évben 14 vadonatúj szerelvényt adtak át és helyeztek forgalomba.

A Budapesti trolibusz-járműbeszerzés és kapcsolódó infrastruktúra-fejlesztés elnevezésű beruházás keretében a BKK – Európai Uniós források felhasználásával – 2018-ban 10 szóló és 11 csuklós trolibuszt szerzett be a Solaris–Škoda gyártótól.

Nyitókép: BKK
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018