eur:
392.77
usd:
366.29
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Zacher Gábor toxikológus (b) és Bódy Gergő, a Momentán Társulat tagja beszélget a budapesti Impró kulturális központban 2017. június 2-án. A társulat Zacher Gáborral és a témában érintett civil szervezetekkel Függő játszma elnevezéssel programot indít. A kezdeményezés célja, hogy élményalapú, interaktív módszerekkel átadják a drogfogyasztással és függőségekkel kapcsolatos tudásbázist, és módszertani javaslatokat kínáljanak a nevelők, pedagógusok és a veszélyeztetett korosztály számára.
Nyitókép: Bruzák Noémi

Zacher Gábor: hosszabb távon a poszt-covid nagyobb bajt okozhat a koronavírusnál

Egy műszak alatt már majdnem háromszor annyi poszt-covidost vesznek fel a hatvani kórházban, mint koronavírusost.

Egyre több poszt-covidos beteget kezelnek a hatvani kórházban, ahol Zacher Gábor is dolgozik, hosszabb távon szerinte ez még jelentősebb probléma lehet, mint maga a járvány.

A Szeretlek Magyarországnak nyilatkozó főorvos elmondta, a kórházi leterheltség azért kisebb, mint a "csúcson", ma három beteget vesznek fel egy nap alatt, néhány hete ez a szám húsz volt, de poszt-covidosból nem keveset, körülbelül nyolcat vesznek fel; a tünetek szerteágazóak lehetnek, akár a fertőzés lezajlása után 2-3 hónappal is:

nem múló köhögéstől periodikus nehéz légzésen át hajhullásig, emésztési problémákig vagy alvászavarig rengeteg variációval találkoztak már.

A közösségbe menést biztonságosnak a második oltás utáni 10.-12. napon tartja, de mindenkit óvatosságra int, annál is inkább, mivel "a vírus továbbadására jó eséllyel azok is képesek, akik egyébként már védettek".

A stagnáló szennyvízadatokról is elmondta a véleményét: szerinte a megtelt teraszok aggasztó üzenetet hordoznak járványügyi szempontból.

"Nagyon nagy fokú felelőtlenségre, hihetetlen fegyelmezetlenségre vall, amit szombaton és vasárnap láthattunk. És ennek nem holnap, holnapután lesz meg a böjtje, hanem egy-két hét múlva érzi meg az egészségügy. Remélem, tévedek. Remélem, nem lesz igazam."

Zacher Gábor akkor nyitotta volna meg a teraszokat, ha már több fiatal van beoltva, de "adja az ég, hogy téved" abban, hogy a szennyvízadatokban látott korábbi javulás megtorpanása és a terasznyitás között összefüggés van.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×