eur:
394.23
usd:
370.25
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech vakcinája (j) és a kínai Sinopharm koronavírus elleni oltóanyagát tartalmazó dobozok Pethő Andrea háziorvos újfehértói rendelőjében 2021. március 30-án.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Összecserélt oltások: ilyen tünetekről számoltak be

A napokban két olyan eset is történt Magyarországon nyugdíjasokkal, amikor nem egyezett meg az elsőként és másodikként beadott vakcina.

Egy hetvenen felüli házaspár első körben kínai vakcinát kapott, majd mikor megjelentek a második oltáson, AstraZenecát – írta az Mfor.

„A háziorvosunk megkérdezte, hogy megelégszünk-e a kínai vakcinával, mert akkor mehetünk. Rávezették az oltási könyvecskére az oltás nevét és idejét, egyúttal a második oltás időpontját is. Mentünk is a megadott napon, leadtuk a könyvecskét. Mikor behívtak, ki voltak már készítve a fecskendők az üvegcsék mellett” – mondta a nyugdíjas pedagógusnő.

Az oltást követően mondta el az orvos, hogy csere történt. Telefonon tanácsot kért egy immunológustól, aki azt üzente, hogy

egy hónap múlva végezzenek ellenanyag-vizsgálatot.

A nő férjének nem volt panasza, de neki 38,5 fokos láza volt.

A Ladánybene 27 együttese énekese is hasonló esetről számolt be. László M. Miksa az Indexnek elmondta: a 78 éves édesanyját és 83 éves édesapját az első körben Modernával, míg a másodikban tévedésből kínaival oltották.

„Nem szeretném, ha az eset politikai felhangot kapna vagy az oltásellenességet erősítené, egyszerűen csak arra kívánom felhívni a figyelmet, hogy mindenki minden esetben nézze meg, mit kap” – mondta a zenész, aki felháborodott az eset miatt.

A szülőknek egy héttel a második oltás után alakultak ki a tünetek – hasmenés, hányás, ízületi fájdalmak és magas vérnyomás – és reméli, további vizsgálatokkal kizárhatják az esetleges szövődmények lehetőségét.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×