INFORÁDIÓ
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita

magyar orvosi kamara

mok

koronavírus

járvány

nyitás

oktatás

vásárlás

üzletek

Védőmaszkot viselő idős nő egy bukaresti piacon. 2020. április 29-én, a koronavírus-járvány idején. A kormány legutóbbi határozata szerint az idősek csak reggel hét és tizenegy óra, valamint este hét és tíz között hagyhatják el otthonaikat és mehetnek vásárolni.

Erős figyelmeztetést küldött a lakosságnak a Magyar Orvosi Kamara

Infostart

Boltok, találkozások, iskolák, kórházi adatok - szigorú határvonalat húzna a szervezet.

Korainak tartják a nyitást, álláspontjuk szerint a korlátozások feloldásának jelenleg egészségügyi, járványügyi alapon nyugvó szakmai indoka nincs. A boltok hosszabb nyitvatartását, így a vásárlók időben, valamint térben való jobb elosztását jó iránynak tartják, az egyéb szolgáltatások és főként az oktatási intézmények nyitását határozottan korainak ítélik meg - derül ki a Magyar Orvosi Kamara közleményéből.

Emlékeztettek: a rendelkezésre álló adatok alapján kedden csúcsot döntött a koronavírusban elhunytak száma, a lélegeztetőgépen lévők száma magas szinten stagnál, és egyre több a kórházi ellátásra szoruló beteg. "Jelen ismereteink szerint a járvány harmadik hullámának - jó esetben is - a platóját értük el" - írták.

Mindezek miatt a lakosságot fokozott óvatosságra kérték: "függetlenül attól, hogy számos szolgáltatás újra elérhető - ne változtassanak eddigi szokásaikon,

továbbra is a lehető legszükségesebb esetben menjenek csak boltba, publikus helyekre, tartsák a távolságot, hordják a maszkot és ne látogassák ismerőseiket, rokonaikat.

Fokozottan tartsa be mindenki a járványügyi előírásokat, mert a súlyos áldozatokat követelő harmadik hullámon még egyáltalán nem vagyunk túl" - figyelmeztettek.

Az első oltás után kell a második is plusz még két hét

Közölték azt is, hogy a koronavírus elleni oltás csak a második oltást követő 7. nap után nyújt járványügyi szempontból is megnyugtató, bizonyítottan magas szintű védettséget. Minden ennél korábbi időpontban csak részleges védettség áll fenn, ami lehetővé teszi a fertőzés terjedését és hamis biztonságérzetet nyújt.

Nyitókép: MTI/EPA/Robert Ghement
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018