eur:
393.95
usd:
370.02
bux:
65502.26
2024. április 19. péntek Emma
Védőmaszkot viselő utas a 3-as metró Deák téri állomásán 2020. március 19-én. A koronavírus-járvány miatt jelentősen csökkent az utazók száma a közösségi közlekedés járatain.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kétféle klímarendszert tesztel a BKV a 3-as metrón

Sok még a megválaszolatlan kérdés.

Két különböző gyártó klímaprototípus-rendszerét teszteli a BKV a 3-as metró kocsijan, írja a Magyar Nemzet. A közlekedési vállalat a lap érdeklődésére a rendszerekről csak annyit árult el, hogy azok ideiglenes felszerelése már megtörtént a megfelelő működőképesség ellenőrizhetőségéért. A kétféle klímarendszer működési elvei között nincs különbség, viszont a megvalósítás és a hosszabb távú üzemeltetés szempontjából lehetnek eltérések.

A BKV azt is tudatta:

az ideiglenes klímarendszerek felszereléséhez a metrókocsikat felújító orosz cég, a Metrowagonmash hozzájárult. Ellenkező esetben a kocsikra adott harminc év garancia elveszne.

A lap kérdésre, hogy meddig tart és milyen körülmények között zajlik az ellenőrzés, a BKV azt írta: „a vasúti közlekedésben rendkívül szigorú szabályozók vannak, a végleges rendszer működésének ellenőrzését komoly előkészítési munka fogja megelőzni. A minél magasabb fokú megfelelés érdekében az üzemeltető széles körű, a hatósági előírásnak megfelelő teszteljárásnak fogja alávetni a rendszereket”.

Ha a BKV-nak mint üzemeltetőnek a fontos információk – a sikeres megvalósíthatóság érdekében – kivétel nélkül összeállnak, csak akkor kerülhet sor a közbeszerzési eljárás kiírására. Arra, hogy ez mikor várható leghamarabb, érdemben nem válaszoltak.

Azt sem tudni még, hogy a klíma utólagos beszerelése mennyibe fog kerülni. A BKV tájékoztatása szerint a végső ár a közbeszerzési eljárás során fog kialakulni, a szükséges fedezet előteremtése is ennek függvényében valósulhat meg. A lap becslése szerint ez hat-tízmilliárd forint lehet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Olyat tettek a demokraták Ukrajna érdekében, amire évtizedek óta nem volt példa

Olyat tettek a demokraták Ukrajna érdekében, amire évtizedek óta nem volt példa

A Kongresszus házszabályi bizottsága átengedte azt a négy részre bontott segélycsomagot, amely biztosítaná Ukrajna, Izrael és a csendes-óceáni régió amerikai szövetségeseinek támogatását. Mivel a tervezetet ellenzi a republikánusok trumpista szárnya, elsősorban az Ukrajnának juttatandó 61 milliárd dollár miatt, Mike Johnson házelnöknek a bizottság demokrata tagjaira volt szüksége, hogy a három radikális republikánus ne akadályozza meg annak túlélését. Hasonlóra évtizedek óta nem lehetett példa, ami jelzi, mekkora a széthúzás a republikánus képviselők között.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×