eur:
392.67
usd:
366.14
bux:
66803.26
2024. április 26. péntek Ervin
Védőruhába öltözött egészségügyi dolgozó koronavírusfertőzés gyanújával érkező beteg szerepét eljátszó statisztától mintát vesz koronavírusteszthez a járványügyi bevetési egység gyakorlatán az Észak-Közép-budai Centrum Új Szent János Kórház és Szakrendelő Kútvölgyi tömbjében, Budapesten 2020. augusztus 27-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Koronavírus: még várják a jelentkezéseket a budapesti ingyenes tesztelésre

Maradtak még helyek a főváros által szervezett ingyenes koronavírus-tesztelésen – tette közzé Budapest főpolgármestere a Facebook-oldalán.

Karácsony Gergely bejegyzésében arra biztatott, hogy aki teheti, jelentkezzen a tesztelésre.

"Az utóbbi napokban emelkedni kezdtek a fertőzésszámok, és amíg nincs elegendő vakcina, addig a legjobb, amit tehetünk, ha tesztelünk. A pozitív eredményt produkálók karanténba vonulásával megakadályozható egy újabb fertőzéslánc kialakulása" – írta.

Regisztrálni itt lehet.

A főpolgármester emlékeztetett, hogy a szűrés február 18. és 27. között lesz, két helyszínen, a Városháza parkban és a Széll Kálmán téren, reggel 8 és este 6 óra között.

A tesztelést budapesti lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkezők kérhetik; a 18 évesnél fiatalabbak szülői kísérettel vehetik igénybe. A mintavételt követő 30 percen belül kiderül, hogy aktív fertőzött-e az illető.

Maradtak még helyek a Főváros által szervezett ingyenes koronavírus tesztelésen. Én arra bíztatok mindenkit, hogy ha...

Közzétette: Karácsony Gergely2021. február 15., hétfő

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×