eur:
393.92
usd:
368.31
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Egy egyetemi hallgató mintát cseppent az antigén gyorsteszt paneljére a győrszentiváni Hungaro-Dalton Pedagógiai Innovációs Egyesület Égig Érő Fa Kétnyelvű Montessori Óvodában 2020. december 1-jén. Folytatódik a szociális, a bölcsődei, az óvodai dolgozók és a pedagógusok gyorstesztelése, amelyben az orvosi, egészségügyi képzésben részt vevők is segítenek kéthetes, fizetett gyakorlat részeként.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Új ingyenes tesztelést hirdet meg a főváros

A korábbi 5000 után most 2500 tesztre "szabad a vásár". Az első ötezret gyorsan elkapkodták.

A főváros a nagy érdeklődésre tekintettel bővíti a szombaton induló, öt napig tartó ingyenes és önkéntes koronavírus-tesztelését - közölte a főpolgármester csütörtökön a Facebookon közzétett bejegyzésében.

Karácsony Gergely azt írta: szerdán néhány óra alatt betelt a regisztráció a budapestieknek felajánlott ötezer antigéntesztes szűrésre, ezért péntek délután 15 órától újra megnyitják a regisztrációs lehetőséget további 2500 jelentkező előtt.

"Igen, tudom, hogy egy ekkora városban a Fővárosi Önkormányzat által biztosított 7500 teszt nem elegendő, mert

világosan látszik, hogy igény és szükség is lenne a tömeges ingyenes tesztelésre, de ez, vagyis a tömeges szűrés biztosítása a kormány dolga és felelőssége"

- fejtette ki a főpolgármester.

Kiemelte, abban bízik, hogy a "kormány most is követni, másolni fogja a budapesti városvezetés cselekedeteit a vírus megfékezése érdekében".

Karácsony Gergely szerint a kabinet rendelkezik az ingyenes teszteléshez szükséges forrásokkal, amit az is bizonyít, hogy 70 milliárd forintot ad a Várban folyó építkezésekre a járvány elleni védekezésre szánt alapból.

"Ennyiből megszervezhető lenne minden magyar polgár tesztelése" - közölte a főpolgármester.

A főváros szerdán jelentette be, hogy négy helyszínen öt napon át ingyenes és önkéntes szűrést biztosít ötezer budapesti polgárnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×