INFORÁDIÓ
2021. július 26. hétfő
Anikó, Anna

klubrádió

frekvencia

törvényszék

Döntött a törvényszék: hétfőtől nem használhatja frekvenciáját a Klubrádió

Döntött a törvényszék: hétfőtől nem használhatja frekvenciáját a Klubrádió

Infostart
Újabb cikkünk a témában:

Az ítélet értelmében a jövő héttől nem sugározhat a rádió a 92,9 MHz-en.

A Klubrádió szempontjából a lehető legkedvezőtlenebb ítéletet hirdetett a Klubrádió frekvenciajogosultsága ügyében indított bírósági perben a Fővárosi Törvényszék. Az egyik utolsó kormánykritikus rádió az ítélet miatt már csak vasárnapig használhatja az egyetlen frekvenciáját, a Budapest FM 92,9 MHz-et, így legfeljebb internetrádióként tud tovább üzemelni – írja a media1.hu.

A bíróság szerint a médiatanács a vonatkozó jogszabály alapján nem mérlegelhette a döntést.

Az ítélet értelmében a Klubrádió keresetét a Fővárosi Törvényszék elutasította, egyben a Klubrádiót kötelezte 200 ezer forint perköltség és továbbá 38 ezer forint illeték megfizetésére. Az ítélet értelmében vasárnap éjféltől be kell szünetnie a sugárzást a 92.9 Mhz-es frekvencián. A media1.hu szerint a rádió vélhetően fellebbezést nyújt be a döntés ellen.

A bíróság azzal indokolta ítéletét, hogy a Klubrádió a korábbi jogsértései ügyében nem nyújtott be fellebbezéseket, azok jogerőssé váltak, így a két bírság kizáró okot jelentett a 92,9 MHz frekvenciajogosultság meghosszabbítására irányuló kérelem elbírálásakor – írja a lap.

Arató András, a Klubrádió elnöke és tulajdonosa arra kért a hallgatókat, maradjanak a Klubrádióval az interneten és támogassák a fennmaradását.

A Klubrádió azután fordult bírósághoz, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa tavaly szeptember 11-én bejelentette, elutasította a médiaszolgáltató kérelmét a 2021. február 14-én lejáró rádiós jogosultságának meghosszabbítására a Budapest FM 92,9 MHz-re.

Az NMHH a döntését akkor azzal indokolta, hogy a Klubrádió két alkalommal hiányos adatszolgáltatást küldött a hatóság részére. A Klubrádió ugyanakkor úgy ítélte meg, hogy két olyan apróbb adminisztratív hibáról van szó, ami nem indokolja egy rádió elhallgattatását.

Nyitókép: Pexels.com
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018