eur:
393.91
usd:
364.82
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pexels.com

Döntött a törvényszék: hétfőtől nem használhatja frekvenciáját a Klubrádió

Az ítélet értelmében a jövő héttől nem sugározhat a rádió a 92,9 MHz-en.

A Klubrádió szempontjából a lehető legkedvezőtlenebb ítéletet hirdetett a Klubrádió frekvenciajogosultsága ügyében indított bírósági perben a Fővárosi Törvényszék. Az egyik utolsó kormánykritikus rádió az ítélet miatt már csak vasárnapig használhatja az egyetlen frekvenciáját, a Budapest FM 92,9 MHz-et, így legfeljebb internetrádióként tud tovább üzemelni – írja a media1.hu.

A bíróság szerint a médiatanács a vonatkozó jogszabály alapján nem mérlegelhette a döntést.

Az ítélet értelmében a Klubrádió keresetét a Fővárosi Törvényszék elutasította, egyben a Klubrádiót kötelezte 200 ezer forint perköltség és továbbá 38 ezer forint illeték megfizetésére. Az ítélet értelmében vasárnap éjféltől be kell szünetnie a sugárzást a 92.9 Mhz-es frekvencián. A media1.hu szerint a rádió vélhetően fellebbezést nyújt be a döntés ellen.

A bíróság azzal indokolta ítéletét, hogy a Klubrádió a korábbi jogsértései ügyében nem nyújtott be fellebbezéseket, azok jogerőssé váltak, így a két bírság kizáró okot jelentett a 92,9 MHz frekvenciajogosultság meghosszabbítására irányuló kérelem elbírálásakor – írja a lap.

Arató András, a Klubrádió elnöke és tulajdonosa arra kért a hallgatókat, maradjanak a Klubrádióval az interneten és támogassák a fennmaradását.

A Klubrádió azután fordult bírósághoz, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa tavaly szeptember 11-én bejelentette, elutasította a médiaszolgáltató kérelmét a 2021. február 14-én lejáró rádiós jogosultságának meghosszabbítására a Budapest FM 92,9 MHz-re.

Az NMHH a döntését akkor azzal indokolta, hogy a Klubrádió két alkalommal hiányos adatszolgáltatást küldött a hatóság részére. A Klubrádió ugyanakkor úgy ítélte meg, hogy két olyan apróbb adminisztratív hibáról van szó, ami nem indokolja egy rádió elhallgattatását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×