eur:
392.93
usd:
366.51
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa sajtótájékoztatót tart a Szent László kórházban kivizsgált, a kínai Vuhanból hazatért magyarok és az előző napon este beszállított kínai állampolgár állapotáról a Szent László Kórházban 2020. február 4-én. Szlávik János közölte: mindenki egészséges, akit az új koronavírus gyanújával kórházi megfigyelés alatt tartanak Magyarországon.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Szlávik János: napi 178 halott is lehet

Az infektológus elmondta, hogy stabilizálódik a kórházba kerülő koronavírusos betegek száma, több a férfi fertőzött, mint a női, és szerinte bírni fogják a kórházak a terhelést.

A Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa az ATV Start adásában elmondta, hogy egyáltalán nem kizárt az akár 178 napi halott, de stabilizálódni látszik a kórházba kerülők száma – írja a csatorna honlapja.

Szlávik János részletezte, hogy már márciusban kiadtak egy országos kezelési protokollt a koronavírusos betegek ellátásáról, de ez az útmutató folyamatosan változik, teljesen természetes, hogy egyes gyógyszerek kikerülnek a javasolt készítmények közül.

Jelenleg a favipiravir és a remdesivir az, amit leginkább használnak.

A vérplazma szintén segíthet, de inkább a korábbi stádiumban lévő betegeknél használ. Arról nem is beszélve, hogy kevés a plazma: a gyógyultaknál csak minden tizedik személy adhat.

A kórházak leterheltsége szintén szóba került:

a kezdeti hat-hét kórház helyett már 78 intézményben látnak el vírusos betegeket,

és Szlávik hangsúlyozta, hogy egyelőre bírják a terhelést a kórházak.

Jelenleg stabilizálódni látszik a kórházba kerülő betegek száma - tette hozzá.

A prognózisoknál ugyan sokkal fontosabbak a tények, de Szlávik János

nem tartja kizártnak a napi 178 koronavírusos halottat:

minél többen kerülnek intenzívre, annál többen veszthetik életüket. Az szintén elhangzott, hogy az egészségügyi dolgozók körében négyszázalékos a fertőzöttség.

Az infektológus elmondta, hogy

a férfiak többen betegek, mint az azonos korú nők,

és továbbra is igaz, hogy főleg az idősebb korosztály veszélyeztetett. Kockázati csoportba pedig például a cukorbetegség, a dohányzás, a Down-szindróma, a kóros elhízás, illetve a szív és érrendeszeri betegségek tartoznak, de ezek mellett mindenkire veszélyes lehet a koronavírus.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Nyomás alatt a Boeing

Nyomás alatt a Boeing

A Boeing repülőgépgyártó ismét nyomás alá került, miután az S&P a héten másodszor is felülvizsgálta és "stabilról" "negatívra" módosította a kilátásokat, amit egy januári kabinpanel-robbanás és a legnépszerűbb repülőgépük gyártásának lassítása, valamint a fokozott termelés bizonytalanságok és vezetőségi változások váltottak ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×