eur:
393.83
usd:
367.83
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Szavaznak a képviselők az alaptörvény hetedik módosításáról az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. június 20-án. A törvényhozás 159 igen, 5 nem szavazattal fogadta el a módosítást a kormány kezdeményezésére, amely szerint az állam alapvető kötelessége az ország alkotmányos önazonosságának és keresztény kultúrájának védelme, és Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Adóváltoztatásokról szavaznak a képviselők

Az Országgyűlés ma több mint tíz előterjesztésről szavaz, köztük a kormány legfrissebb adóváltoztatási javaslatairól.

A parlament aktuális ülésének második napja reggel 9 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit szavazások követnek.

A képviselők ekkor az adózást érintő módosítások mellett elfogadhatják a tavalyi költségvetés zárszámadását és új törvényt hozhatnak a családi gazdaságokról.

A határozathozatalok után a kormány vagyongazdálkodást érintő törvénymódosító javaslatáról tarthatnak általános vitát, majd további nyolc előterjesztésről is tárgyalhatnak.

A Ház szerdán az alaptörvény kilencedik módosításáról, valamint a választási törvény módosításról folytat általános vitát, míg csütörtökön és pénteken további tizenkilenc előterjesztést tárgyalnak a képviselők.

Az ülés november 23-án, hétfőn ér véget, amikor újra azonnali kérdések hangozhatnak el.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×