eur:
392.89
usd:
365.97
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Facebook/Orbán Viktor

Orbán Viktor este bejelentést tesz az újabb szigorításokról

Az operatív törzs javaslatait jelenleg tárgyalja a kormány, az újabb járványügyi döntésekről a kora esti órákban számol be a miniszterelnök. Az operatív törzs napi tájékoztatóján az is kiderült, hogy a magyar települések nyolcvan százaléka már érintett, és a hazai szennyvízminták alapján a koronavírus-fertőzés további terjedédését prognosztizálják.

3989 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 86 769 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 84 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1973 főre emelkedett, 20 856-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 63 940 fő. 4767 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 348-an vannak lélegeztetőgépen – tájékoztatott az elmúlt 24 óra adatairól Galgóczy Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője.

A magyar települések nyolcvan százaléka érintett, mindenhol előfordulhat megbetegedés. A szennyvízvizsgálatok is azt mutatják, hogy a járványhullám még emelkedőben van. A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja négy-tíz nappal jelzi előre a járvány alakulását. Itthon az egész országban vesznek mintát, és végzik a méréseket. Több nagyvárosban és fővárosban is emelkedő tendenciát mutat, várható a fertőzésszám további emelkedése.

A szigorított maszkviselési szabályok betartása ezért fontos, és az is, hogy megfelelően viselje mindenki a maszkot: a szájat és az orrot is takarja, tiszta kézzel helyezzük fel, és viselése közben ne piszkáljuk – mondta a szakember.

Az operatív törzs javaslatokat tett a kormánynak, amelynek keddi ülése után, a kora esti órákban Orbán Viktor bejelentést tesz az újabb döntésekről – közölte Galgóczy Ágnes.

A rendőrök 83 esetben intézkedtek hétfőn a védelmi intézkedések szabályainak megszegőivel szemben, 65 esetben már nem érték be figyelmeztetéssel – mondta Gál Kristóf ORFK-szóvivő. Egy esetet is ismertetett, amikor a herceghalmi vasútállomáson egy férfi miatt kellett intézkedni, aki nem volt hajlandó a vonaton a maszkot viselni. Végül bilincsben állították elő a rendőrök, és büntetőeljárás indult ellene.

30 894 karantén van jelenleg hatályban, hétfőn csaknem nyolcezret rendeltek el, és 13 409 alkalommal ellenőrizték a rendőrök a karantént.

Kérdések

Koronavírusra jellemző tünetek esetén miért nem rendelnek el mindig tesztet?

Jellemző tünetek mindig felvetik a fertőzés gyanúját. Ha valakinek az enyhe tünetei nem szűnnek, vagy rosszabbodnak, akkor érdemes újra a házirovoshoz fordulni vagy akár mentőt hívni.

Hány szakembert kellett eddig átvezényelni?

Jelenleg 1071 átvezényelt egészségügyi dolgozó végzi a munkáját.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×