INFORÁDIÓ
2021. március 4. csütörtök
Kázmér

agrárminisztérium

élelmiszer-biztonság

áder jános

államtitkár

Erdős Norbert, az Agrárminisztérium államtitkára átveszi Áder János köztársasági elnöktől a kinevezését a Sándor-palotában 2020. október 28-án, miután

Új államtitkárt neveztek ki

Infostart / MTI

November 1-től új államtitkár felügyeli az élelmiszerlánc-biztonságot, korábban EP-képviselő is volt.

Áder János köztársasági elnök Erdős Norbertet nevezte ki a posztra.

Az indoklás szerint a koronavírus okozta válsághelyzet egyértelművé tette, hogy az élelmiszer-ellátás biztonsága nemzetbiztonsági kérdés, és az Agrárminisztérium célja, hogy továbbra is fenntartsa, illetve emelje ennek a területnek a rangját.

"A közelmúlt és napjaink pandémiás helyzete még inkább felértékelte az élelmiszerellátás függetlenségének fontosságát, ráirányítva a figyelmet az élelmiszerlánc-biztonság jelentőségére is. Magyarország élelmiszeripara e körülmények között is jól vizsgázott, élelmiszerbiztonsági rendszerünk pedig az egyik legjobb, legstabilabb Európában. Élelmiszerlánc felügyeletért felelős államtitkárként kollégáimmal továbbra is azon dolgozunk majd, hogy a magyar családok asztalára jó minőségű, biztonságos hazai termékek kerüljenek. Mindemellett a jövőben is kiemelten foglalkozunk a szemléletformálás, a tudásmegosztás területeivel is. Szeretnénk még inkább felhívni az emberek figyelmét arra, hogy az élelmiszerlánc biztonságát, egészségünket csak együtt tudjuk megvédeni. Ehhez nemcsak a felelős vállalkozói magatartás hanem a tudatos vásárlás is elengedhetetlen" - jelentette ki az új államtitkár.

Erdős Norbert 1972-ben született Orosházán, 1998 és 2010 között önkormányzati képviselő, négy éven át alpolgármester, 2002 és 2014 között országgyűlési képviselő. 2011 és 2014 között a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, majd 2014-től 2019-ig Európai Parlamenti képviselő, ahol a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési szakbizottság, illetve a Halászati szakbizottság tagja is volt.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018