INFORÁDIÓ
2021. június 18. péntek
Arnold, Levente

hegyvidéki önkormányzat

koronavírus

óvoda

bölcsőde

Lecsapott a koronavírus a XII. kerületi bölcsődékre és óvodákra

Lecsapott a koronavírus a XII. kerületi bölcsődékre és óvodákra

Infostart

A Hegyvidéki Önkormányzat a honlapján közölte, hogy több intézményben több csoportot átmenetileg be kellett zárni.

Mint a honlapon írják, bár az önkormányzat rendszeresen fertőtleníti az intézményeit, teszteli a nevelési intézményben dolgozókat, a járvány elérte a Hegyvidéki bölcsődéket és óvodákat is.

A bölcsődék közül a Zugligeti bölcsiben egy csoport van bezárva, mivel működik a „buborékos” rendszer, azaz kisebb csoportok egymástól való elszigetelése. A pozitív eredményt mutató kisgyermeknevelővel egy csoportban dolgozó kollégák és tíz gyermek került járványügyi megfigyelés alá. A többi bölcsőde jelenleg zavartalanul működik.

A kerület óvodái közül a Városmajori oviban – mind a székhelyen, mind a tagóvodában – jelenleg rendkívüli szünet van.

A Csermely Tagóvoda október 11-ig, a székhelyóvoda október 18-ig tart zárva.

A szünet elrendelésének oka, hogy a Csermely Tagóvoda egyik csoportjában egy ott dolgozó kolléga, a másik csoportban sajnos egy gyermek fertőződött a vírussal.

  • A Városmajor utcai székhelyen két dolgozónak lett pozitív eredménye az Önkormányzat által biztosított tesztelésnek. Mindkét dolgozó tünetmentes. Mivel az egyik dolgozó a földszinti csoportok egyikében, a másik dolgozó az emeleti csoportok egyikében dolgozik, és a csoportok elkülönítése csak szintenként oldható meg, valamennyi csoport részére rendkívüli szünet elrendeléséről döntött az Oktatási Hivatal.
  • Az Orbánhegyi Óvodák tagóvodájában két dolgozónál mutatta ki a PCR teszt a fertőzést, mindketten a Narancssárga csoportban dolgoznak, az idejáró gyerekek legkorábban október 12-én mehetnek óvodába. Mivel itt megoldható a csoportok elkülönítése, így jelenleg csak ebben az egy csoportban van rendkívüli szünet.
  • A KIMBI Óvodában egy dolgozó igazoltan fertőzött, ő tünetmentes. A csoportok elkülönítése itt is megoldható, így szintén csak egy, a Kék halacska csoportban van szünet október 16-ig, a járványügyi megfigyelés idejére.

A kerület óvodáiba kijáró, SNI ellátásban résztvevő gyógypedagógusok és szakszolgálati munkatársak tesztelését is biztosítja az Önkormányzat, igaz, ők nem az Önkormányzat, hanem a tankerületi központ fenntartásában működő intézmények dolgozói. Mivel az óvodás gyermekek fejlesztését végzik, ezért nagyon fontos az ő tesztelésük is.

Az e héten esedékes szűrésen derült ki az egyik utazó gyógypedagógusról, hogy pozitív lett a PCR teszt eredménye. Ő tünetmentes, de mivel az eredmény megérkezése előtt 3 óvodában (Mackós, Süni, Táltos Óvoda) öt gyermekkel került kapcsolatba, így a gyerekek is járványügyi megfigyelés alá kerültek.

Nyitókép: Facebook
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018