eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa sajtótájékoztatót tart a Szent László kórházban kivizsgált, a kínai Vuhanból hazatért magyarok és az előző napon este beszállított kínai állampolgár állapotáról a Szent László Kórházban 2020. február 4-én. Szlávik János közölte: mindenki egészséges, akit az új koronavírus gyanújával kórházi megfigyelés alatt tartanak Magyarországon.
Nyitókép: Kovács Attila

Szlávik János elárulta, mikorra lehet biztonsági védőoltás a koronavírus ellen

Addig is azt ajánlja a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa, hogy az, aki teheti, oltassa be magát influenza ellen.

Szlávik János az ATV reggeli műsorában arra a kérdésre, hogy a tesztek számának visszaesése mellett stabilizálódott a nyilvántartott fertőzöttek száma, úgy reagált: vannak olyan országok, ahol egymillió emberre 985000 szűrés jut, mégis majdnem 100 ezer betegük van. Ennek ellenére – tette hozzá a főorvos – helyes, hogy jóval többet szűrünk mint tavasszal.

A főorvos hangsúlyozta: az elmúlt hetekben nemcsak az esetek, hanem a kórházban fekvő betegek, sőt az intenzíven fekvők száma is megnőtt. Mint mondta, nagyon fontos a maszkhasználat és a távolságtartás, ami nem csupán a koronavírus, hanem az influenzajárvány elleni védekezést is elősegíti.

Szlávik János kiemelte:

jövő év elejére lehet készen az új koronavírus elleni biztonságos védőoltás.

Azt ajánlja, aki teheti és akinél nincs az oltásnak kontraindikációja, az oltassa be magát influenza ellen.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×