eur:
394.22
usd:
371.3
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: BVOP

Már a magyar börtönökben is megjelent a koronavírus

A börtönőrök között több a fertőzött, mint a rabok körében, akiket mind a tököli börtönkórházba szállítottak.

A büntetés-végrehajtási intézetekben kedd reggel 48 fogvatartott, valamint a személyi állomány ötven tagja volt igazoltan koronavírus-fertőzött – közölte a Világgazdaság érdeklődésére a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP).

Valamennyi fertőzött fogvatartottat a Büntetés-végrehajtás Központi Kórházába, Tökölre szállították, ahol hatósági karanténba kerültek, jelenleg tünet- és panaszmentesek.

A személyi állomány tagjai, akiknél igazolódott a fertőzöttség, az otthonukban, hatósági házi karanténban tartózkodnak, orvosi vagy kórházi ellátásra egyiküknek sincs szüksége.

A börtönökben kijelölték az elkülönítő helyiségeket, az újonnan érkező fogvatartottak pedig minden esetben járványügyi vizsgálaton esnek át. A vizsgálatot követően – ha nincsenek felső légúti tüneteik – a korábban bevezetett szabályoknak megfele­lően a közösségbe helyezésük kizárólag 14 nap elkülönítés után történhet meg. A büntetés-végrehajtási intézményekben a feltöltöttség jelenleg 96,15 százalék.

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×