eur:
392.38
usd:
365.69
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Galambos Dénes, Dunaújváros és térsége ipar- és területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztosa, Varga Gábor, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára, Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Hesz Gábor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. fejlesztési és felújítási igazgatója (b-j) a nemzeti színű szalag átvágásával átadja a Közlekedésfejlesztés Fejér megyében II. című projekt támogatásával megújult 6219-es jelű Dunaújváros-Sárbogárd összekötő út 14,5 kilométeres, Mezőfalva és Dunaújváros közötti szakaszát Sárbogárdon 2020. szeptember 28-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Több mint 100 milliárd forint jut útfelújításra

Az idén 207 útfelújítási projekt valósulhat meg 670 kilométeren, közel 102 milliárd forint értékben - mondta el az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára a 6219-es jelű, Dunaújváros-Sárbogárd összekötő út Mezőfalva és Dunaújváros közötti szakaszának átadóünnepségén.

Mosóczi László hangsúlyozta, hogy 2010 és 2019 között több mint hatezer kilométernyi közút újult meg 755 milliárd forintból. Jelezte, hogy a kormány jelenleg is három útfelújítási programot támogat: a Komplex útfelújítási program, a Magyar falu program és a Terület- és településfejlesztési operatív (Top) program segítségével 2016 és 2020 között 280 milliárd forintból több mint 900 útszakasz újul meg mintegy 2400 kilométeren.

Az államtitkár közölte: a Top-ból finanszírozták a 22 kilométeres Dunaújváros-Sárbogárd összekötő út teljes felújítását, amelynek

  • 7,5 kilométeres szakasza 2018 végére elkészült közel 760 millió forintból,
  • most pedig a Dunaújvárosig tartó folytatást adták át, amely 14,5 kilométeren újult meg 1,6 milliárd forintból.

Fejér megyében az idén tizenegy útszakasz újulhat meg több mint 43 kilométeren, 4,5 milliárd forintból - mondta Mosóczi László, aki szót ejtett arról is, hogy Sárbogárd két nagy, jövőben esedékes országos közútfejlesztésben érintett. Az M81 gyorsforgalmi út és a 63-as főút fejlesztésében, amely az új komáromi Duna hídtól az M1 és az M7 érintésével teremt négysávos kapcsolatot a Komárom-Székesfehérvár és a Székesfehérvár-Sárbogárd szakaszokon, illetve a szintén előkészületben lévő M8 gyorsforgalmi út építésében, amely a Balaton mellől Dunaújvároson és Kecskeméten át a Dél-Alföldig vezet majd, és Sárbogárd térségében kapcsolódik az előbbi úthoz.

Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés fideszes elnöke arról beszélt, hogy Sárbogárdon nemcsak a 6219-es út újult meg, hanem a 63-as főút belterületi szakasza is mintegy öt kilométeren hazai forrásból, 661 millió forintból.

Varga Gábor (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője emlékeztetett arra, hogy hosszú évtizedekig a Sárbogárd-Dunaújváros úton a közlekedés "túlélési próba" volt, többször próbálkoztak felújításával korábban is, de csak most sikerült forrást szerezni rá.

Galambos Dénes, Dunaújváros és térsége ipar- és területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztosa a sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Rácalmás, Adony, Kulcs és Nagyvenyim közel négymilliárd forint fejlesztési forrást nyert olyan célokra, amelyek a Magyar falu programból nem voltak finanszírozhatók.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×