eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Őszi Szilvia

Rendőrt kellett hívni a kardiológiai intézetbe

Fogytán a türelem, a járvány első hulláma idején tapasztalt támogatást kérik az egészségügyi dolgozók.

"Nem kertelünk, mélyen meg vagyunk döbbenve. Míg a járvány első hulláma alatt felfoghatatlan támogatást kaptunk a magyar társadalomtól, most a második hullám elején agresszióval és méltatlan kritikákkal, számonkérésekkel találkozunk" – áll a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Facebook-oldalán.

Mint írják, rendőrségi feljelentést is kellett tenniük, mert egy bent fekvő gyermek édesapja nem volt hajlandó megállni a járvány megfékezése céljából felállított szűrési ponton. Az ott dolgozók hiába mondták neki, hogy látogatási tilalom van érvényben, a férfi félrelökte a biztonsági őrt, majd berohant az épületbe, és meg sem állt a Gyermekszív Központ második emeletéig. A biztonsági őr itt utolérte, és felszólította, hogy tegyen eleget az Intézet Covid-19 protokolljában előírt szűrési kötelezettségének és vegye fel az ingyenesen biztosított szájmaszkot. Erre sem volt hajlandó, sőt, megütötte a szolgálatot teljesítő őrt.

"Az elmúlt napokban nem ez volt az egyetlen fájó történés, több kritika ért minket a járványügyi helyzet miatt bevezetett eljárásrendjeinkért. Higgyétek el, minden intézkedésünk a nálunk gyógyulók és gyógyítók érdekét védik. Az emberi életnél nincs fontosabb, a járvány második hulláma minket sem kerül el, a szív-és érrendszeri megbetegedéssel küzdők pedig a legveszélyeztetettebbek. Mi szívvel dolgozunk!" – áll a közleményben, amelynek a végén az intézet dolgozói azt kérik, hogy a járvány második hulláma idején ne etessék vagy szépítsék őket, mint az első idején, elég, ha szeretik őket: "Egy jó szó, egy pozitív történet erőt adhat nekünk. Mert nekünk is van szívünk, és lelkünk is."

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×