eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: bud.hu

Kulcsfontosságú fejlesztés a HungaroControlnál

Ennek technikai lehetőségét éppen most kezdi létrehozni a HongaroControl Budapesten.

Nagyszabású toronyirányítási projektbe (mirTWR) fogott a HungaroControl, amely a társaság közlése szerint most mérföldkőhöz érkezett: a Budapest Airport Zrt-vel való egyeztetést követően elkezdődik "a fejlesztés lelkét" jelentő új "optikai körgyűrű" kiépítése, amelynek telepítésével akár "távmunkában" is kezelhető a repülőterek forgalma.

A beruházás több, egymásra épülő fejlesztésből áll, ezek között kulcsfontosságúnak tekinthető az az infrastrukturális fejlesztés, amelynek köszönhetően a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér területén telepített földfelszíni felderítő szenzorok és kamerák adatai többszörösen biztosított módon érkeznek majd meg a távoli toronyirányító központba.

Az újonnan telepítendő

negyven darab fix, valamint nyolc mozgatható és zoomolható kamerának

köszönhetően a repülőtér és a futópályák megfigyelése még közelebbről, több nézőpontból valósulhat meg, amely hozzájárul a repülésbiztonság további növeléséhez.

A mirTWR projekt keretében a légi navigációs szolgáltató az éles irányítási környezet mellett egy készenléti és szimulátorközpontot is kialakít, amely a szolgáltatás folyamatos rendelkezésre állását biztosítja.

A HungaroControl egyébként két éve már elkészült a helyszíntől független repülőtéri irányítást biztosító Remote Tower fejlesztésével, ezáltal a hasonló méretű légikikötők közül a budapesti a világelső, ahol ez az innovatív megoldás alkalmazható. A fejlesztésre 2018-ban a vállalat történetének eddigi legnagyobb támogatását, mintegy hárommilliárd forintot nyert el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×