eur:
394.24
usd:
370.36
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Orbán Viktor miniszterelnök (k), Pintér Sándor belügyminiszter (j) és Kiss Zoltán nb. vezérőrnagy, az AH főigazgatója (b) az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) új székházának átadásán Budapesten 2019. szeptember 19-én.
Nyitókép: Orbán Viktor miniszterelnök (k), Pintér Sándor belügyminiszter (j) és Kiss Zoltán nb. vezérőrnagy, az AH főigazgatója (b) az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) új székházának átadásán Budapesten 2019. szeptember 19-én (MTI/Máthé Zoltán)

Felmentették a belföldi titkosszolgálat főigazgatóját

Távoznia kell az Alkotmányvédelmi Hivatal éléről Kiss Zoltánnak.

A felmentésről szóló határozat Orbán Viktor miniszterelök aláírásával a szeptember 14-i Magyar Közlönyben jelent meg. A rövid szövegből az derül ki, hogy a felmentés a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős miniszter, vagyis Pintér Sándor javaslatára történik, szeptember 15-i hatállyal.

Az Alkotmányvédelmi Hivatal egy belföldön tevékenykedő titkosszolgálat, a honlapja szerint "működésének középpontjában a Magyarország szuverenitását, alkotmányos rendjét, társadalmi és gazdasági stabilitását leplezett formában veszélyeztető törekvésekkel szembeni eredményes fellépés áll". A szervezet védi Magyarország nemzetbiztonsági érdekeit, feladatai közé tartozik többek között a kémelhárítás, az alkotmányvédelem, a gazdaságbiztonság, a nemzetbiztonsági védelem és ellenőrzés, de közreműködikmigrációs és honosítási eljárásokban is.

Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×