eur:
394.03
usd:
364.7
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

Ez nagyon kellemetlen hír rengeteg autózónak

Akinek vezetés közben kézben van a mobilja, irgalmatlanul megjárhatja most - nem mintha eddig ez szabad lett volna.

A vezetés közben mobilozók és a gyorshajtók kiszűrésére tart ellenőrzéseket a rendőrség az országban - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata pénteken a police.hu oldalon.

Közleményük szerint az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) jövő hétfőtől vasárnapig "Figyelem az útra" elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amihez a magyar rendőrség is csatlakozik. Az akció keretében elsősorban

a vezetéskor kézben tartott mobiltelefon-használatot

ellenőrzik majd, de a járművezetők figyelmét elvonó egyéb tevékenységeket is figyelik majd. Ezzel együtt csütörtökön Magyarország teljes területén koordinált sebességellenőrzést is tart a rendőrség.

Kiemelték: a "kézben tartott mobillal telefonáló sofőrök kevésbé vagy egyáltalán nem képesek a környezetükre figyelni". Még veszélyesebb, ha valaki vezetés közben

  • üzenetet ír vagy olvas,
  • a közösségi oldalakon barangol
  • vagy akár filmet néz.

A megengedett sebesség túllépése szintén kiemelt veszélyforrás. A sérüléssel járó közlekedési balesetek legnagyobb részének hátterében a gyorshajtás áll - hangsúlyozta a rendőrség.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×