eur:
394.09
usd:
364.86
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Rendkívüli fővárosi közgyűlést hívna össze a Fidesz-KDNP

A Fidesz-KDNP fővárosi frakciója azt indítványozza, hogy a főváros a meglévő pénzéből különítsen el 50 milliárd forintot a koronavírus-járvány által leginkább sújtott budapesti gazdasági szereplők megsegítésére - közölte a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője.

Láng Zsolt elmondta, ennek érdekében egy rendkívüli közgyűlési ülés mihamarabbi összehívására kérik Karácsony Gergely főpolgármestert.

Budapestnek van pénze,

a Fidesz-KDNP számításai szerint 80-100 milliárd forint biztosan rendelkezésre áll úgy, hogy ebben a ciklusban a fővárosnak nincs hitel-visszafizetési kötelezettsége - közölte.

Szorgalmazta, hogy a főváros azonnal kezdjen tárgyalásokat az érdekképviseletekkel - például a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával -, és pályázati, valamint egyéb támogatási útvonalakon kezdjen el segítséget nyújtani a legnehezebb ágazatokban működő vállalkozásoknak és az ott dolgozóknak.

A fővárosi önkormányzatnak ez "kötelező feladata", és a jelenlegi helyzetben elkerülhetetlen - jelentette ki.

A frakcióvezető hangsúlyozta, hogy a koronavírus-járvány által leginkább érintett szektorok a fővárosban még nehezebb helyzetben vannak, ráadásul ezek a gazdasági szereplők - például szállodák, vendéglátó- és kiskereskedelmi egységek, buszos társaságok, idegenvezetők, taxisok - komoly adófizetői voltak a városnak. Most viszont "bajban vannak, segítségre szorulnak" - mondta Láng Zsolt.

A politikus kiemelt feladatnak nevezte a gazdaság működőképességének biztosítását és a munkahelyteremtést, mert "a gazdaságnak nem szabad megállnia".

Hozzátette, a kormány az elmúlt időszakban is mindent megtett azért, hogy a gazdasági versenyképesség és a munkahelyek megőrzése kiemelt támogatást kapjon.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×