eur:
394.6
usd:
365.12
bux:
65493.78
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Első osztályos tanulók a dunaharaszti II. Rákóczi Ferenc általános iskola tanévnyitó ünnepségén 2020. szeptember 1-jén.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Rendkívüli szünetet rendeltek el itthon négy óvodában és hat iskolában

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye szerint ugyanakkor csaknem 6000 intézményben rendben folyik az oktatás.

Az Emmi közleménye szerint szeptember 1-jén hagyományos munkarendben, de szigorú biztonsági intézkedések mellett kezdődött el a tanév csaknem hatezer köznevelési intézmény több mint tizenháromezer feladatellátási helyén.

Mint írják az óvodák, iskolák betartják a biztonsági ajánlásokat. Az Emmi, az Oktatási Hivatal és a Klebelsberg Központ folyamatosan figyelemmel kíséri a járványügyi folyamatokat, bejelentéseket - fűzték hozzá.

A minisztériumhoz összesen 182 bejelentés érkezett, ezek közül 69 igényel nyomon követést, tanügyi intézkedésre eddig csak 10 intézményben volt szükség. Eddig 4 óvodában és 6 iskolában rendeltek el rendkívüli szünetet, minden esetben meghatározták a felülvizsgálat időpontját - közölte a tárca.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ, az Emmi, az Oktatási Hivatal és a Klebelsberg Központ folyamatosan figyelemmel követi a fertőzöttség alakulását, és minden olyan helyszínen megteszi a szükséges intézkedéseket, ahol a fertőzés megjelenik - áll a közleményben.

A hagyományos tanévkezdésről, a folyamatos készenlétről és az oktatási intézményekben a koronavírus-fertőzés felbukkanása esetén alkalmazott lépésekről részletesen beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Maruzsa Zoltán, az EMMI köznevelésért felelős államtitkára. Az interjút elolvashatja itt, vagy akár alább meg is hallgathatja teljes egészében.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×