eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Továbbra is gondban a budapesti taxisok

A taxisok forgalma 40-50 százalékkal marad el a tavalyi szinttől, sokan még mindig szüneteltetik a tevékenységüket.

A vidéki nagyvárosokban és a kedvelt üdülőhelyeken a belföldi turizmus fellendülésével jobban emelkedett a fuvarok száma az előző hónapokhoz képest, de a fővárosban ez még nem érezhető – mondta a Világgazdaságnak Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) elnöke.

Budapesten is akad már néhány turista, de a hotelek, panziók és az éttermek szinte konganak az ürességtől, ez pedig a taxisok helyzetét is érinti.

Az elnök közölte: a járvány miatti korlátozások enyhítése után kismértékben érezhető volt keresletemelkedés, de az

hirtelen meg is torpant, és már hosszú hetek óta stagnál.

Tavasszal a fuvarok száma 80-90 százalékkal esett, azóta valamelyest javult a helyzet, de az előző évi adatokhoz képest még mindig nagyjából 40-50 százalékos a visszaesés. Metál Zoltán szerint ebben az is közrejátszik, hogy sokan még otthonról dolgoznak, valamint a fővárosi kulturális programkínálat is elmarad a megszokott szinttől.

Tavaly a fővárosban átlagosan hétezer taxi közlekedett, az idén tavasszal azonban csak 2000-2500. Azóta némileg javult a helyzet, és jelenleg 4500-5000-ra tehető a taxisok száma, de még mindig sokan szüneteltetik a tevékenységüket. Ehhez hozzájárul az is, hogy augusztusra már nem vonatkoznak a könnyített katafizetési lehetőségek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×