eur:
394.36
usd:
370.48
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Pixabay.com

Daraszak támadtak a túrázóra, mentőhelikopter segített

Célba ért az életveszélybe került hegymászó társának megható hálája, a mentők maguk posztolták ki a nem mindennapi köszönőlevelet.

Múlt vasárnap a Jakab-hegyre riasztották a mentőket, egy túrázót darazsak támadtak meg, aki perceken belül elájult és kritikus, életveszélyes állapotba került.

Azonnal mentőhelikopter indult a helyszínre, a mentők pedig végül stabil állapotban juttatták kórházba a beteget.

A bejelentő ezt követően nyilvános Facebook-bejegyzésben akarta kifejezni háláját a mentésben részt vevők felé.

Először a mentésirányító munkáját köszönte meg.

"15 perc 29 másodpercig volt velünk, higgadtan, nyugodtan segített nekünk mindvégig, többször is megnyugtatott, hogy velünk marad a helikopter megérkezéséig. Köszönjük, hogy a legnehezebb percekben velünk volt, barátunk életének megmentésében segített bennünket! Sokan nem is tudják – ezidáig én magam sem tudtam…- , hogy a mentésirányító nem csupán adatokat vesz fel, hanem telefonon keresztül folyamatosan figyeli az eseményeket, háttérzajokat, percről percre tájékoztat a teendőkről annak függvényében, hogyan alakul a segítségre szoruló állapota, maximálisan közreműködik az életek megmentésében. Bár nem ismerjük, örökre hálásak leszünk az orvos kiérkezéséig nyújtott segítségéért!"

Megköszönte még a mentőorvosnak, a mentőápolónak és a pilótának is a gyors munkáját, így életben maradhatott egy kétgyermekes édesapa.

Hogy célba jutott az üzenet, az a mentők Facebook-oldaláról derült ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum látszólag a mai nap is kitarthat, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és a határidős indexek állása alapján Európában is pozitív nyitás jöhet. Közben felpörögnek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tart, és a nap folyamán sorban fognak érkezni a BMI adatok Európában és az Egyesült Államokból; a tengerentúl ma olyan nagyvállalatok jelentenek, mint a Tesla, a PepsiCo, vagy a Philip Morris.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×