eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A kormany.hu által közreadott képen Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 22-én. Továbbra is zajlik az idősotthonok ellenőrzése a koronavírussal összefüggésben; kiemelten vizsgálják az egészségügyi ellátást, a dolgozók felkészültségét - mondta a tisztifőorvos.
Nyitókép: MTI/Botár Gergely/kormany.hu

Visszaéltek Müller Cecília és az NNK nevével

Az ismeretlen levélküldők az e-mailekben ingyenes védőeszközt ígérnek.

Nyomozást rendelt el a rendőrség pénteken, miután ismeretlenek az országos tisztifőorvos, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ nevében elektronikus leveleket küldtek elsősorban egészségügyi, állami intézményekbe és cégekhez - jelentette be az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

Gál Kristóf alezredes hozzátette: az ismeretlen levélküldők az e-mailekben ingyenes védőeszközt ígérnek, és egy csatolt űrlap kitöltésére akarják rávenni a címzetteket.

A levél megfogalmazásának magyartalansága, az, hogy a formai, tartalmi követelményeknek sem felel meg, önmagában gyanút kelthet - mondta az alezredes.

Hozzátette:

azt kérik, senki ne nyissa meg a levél csatolmányát.

Kérte azt is, hogy a címzettek a levelet küldjék el a Nemzeti Kibervédelmi Intézethez, a csirt@nki.gov.hu címre, ezzel segítve a hatóságok munkáját.

Határnyitás

Kiss Róbert rendőr alezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa arról beszélt, hogy a Magyar Közlönyben megjelent és péntek reggel nyolc órakor hatályba lépett a határátlépésről szóló kormányrendelet módosítása, amely lehetővé teszi az osztrák, a cseh, a német, a szlovák és most már a horvát állampolgárok számára, hogy Magyarország területére korlátozások nélkül beléphessenek.

A rendeletmódosítás alapján azok a magyar állampolgárok, akik Ausztria, Németország, Csehország, Szlovákia, illetve péntektől Horvátország felől lépnek be Magyarország területére, szintén járványügyi korlátozások nélkül tehetik meg ezt.

Az alezredes megjegyezte: a magyar állampolgárokkal azonos megítélés alá esnek az európai gazdasági térség állampolgárai, akik állandó tartózkodásra jogosultak, és ezt igazolják.

Kiss Róbert beszámolt arról is, hogy péntekre 2586-ra emelkedett azoknak a száma, akik a hatósági házi karantén ellenőrzésére regisztráltak a mobiltelefonos applikáción, közülük ezt 778-an használják még. Az elmúlt 24 órában a hatóságok 315 hatósági házi karantént rendeltek el, ezzel 8834-re emelkedett az érvényben lévő korlátozások száma.

A rendőr alezredes elmondta még: 437 büntetőeljárás indult a járványügyi intézkedésekkel összefüggésben. Rémhírterjesztés miatt 25, közveszéllyel fenyegetés miatt 29, csalás ügyében 132, járványügyi szabályszegéssel összefüggésben pedig 28 esetben kezdeményeztek büntetőeljárást, amelyekben eddig 81 embert hallgattak ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×