INFORÁDIÓ
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende

ikea

nyitás

koronavírus

Konyhai eszközök az IKEA épülő soroksári áruházában 2017. február 15-én. A régió legnagyobb IKEA áruháza májusban nyitja meg kapuit, 300 alkalmazottat vesznek fel.

Megvan, mikor nyitnak újra az IKEA áruházai

Infostart

Biztonsági előírások mellett, 15 óráig lesznek nyitva az üzletek, és meghatározott számú vásárló tartózkodhat bent.

Az IKEA 47 nap után, május 5-től, vagyis jövő keddtől nyitja meg magyarországi áruházait. Az Örs vezér terén, Budaörsön és Soroksáron lévő üzletek reggel 9 és délután 3 között lesznek nyitva, a kormányzati előírásoknak megfelelően.

Annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb felelősséggel járjanak el az áruházak, biztonsági előírásokat vezetnek be.

 • Az orr és a száj eltakarása a vásárlók és a munkatársak részéről is kötelező. A munkatársak maszkot, arcpajzsot és kesztyűt fognak viselni.
 • Az áruházban ötszáz vásárló tartózkodhat egy időben. Abban az esetben, ha ezt a maximális számot eléri az áruház, további vásárló nem léphet be az épületbe. Az érkező és a vásárlást befejező vásárlók külön útvonalon használhatják az áruházak ki- és bejáratait.
 • A munkatársakat és a vásárlókat időről időre emlékezteti az IKEA a 2 méteres távolság, illetve az általános higiéniai előírások betartására.
 • Kézfertőtlenítőket helyeznek ki az áruházakban (a higiéniához tartozik a szappannal történő kézmosás is).
 • Az IKEA munkatársak szigorú megelőző intézkedéseket követnek, beleértve ebbe a kesztyű viselését, különös tekintettel azokra a területekre, ahol készpénzzel vagy étellel foglalkoznak, illetve az ügyfélszolgálatra.
 • Az épületek gyakoribb szellőztetése, illetve a gyakran érintett területek, a bevásárlókocsik és kosarak fertőtlenítése lép életbe.
 • A padlózat mindennapos vizestakarítása, különös tekintettel a kasszaterületre és a PIN-terminálokra, szintén kiemelten fontos.
 • Az IKEA arra kéri a vásárlókat, hogy lehetőség szerint érintésmentes fizetési megoldásokat válasszanak (bankkártya, telefon stb.).
 • A kóstoltatás, illetve a helyszínen történő ételfogyasztás továbbra is szünetel.
 • A személyre szabott tervezési és tanácsadási szolgáltatás (konyha- és gardróbtervezés, lakberendezési tanácsadás) továbbra is elérhető marad online.
 • A játszóház, illetve a vásárlói étterem továbbra is zárva tart.
 • A vásárlók nem használhatják a sárga FRAKTA táskákat az áruházakban. Az IKEA ehelyett két lehetőséget javasol: használják a bevásárlókocsikat, vagy vegyenek el egy kék FRAKTA táskát, tegyék abba a kiválasztott termékeket, és a kasszánál azokkal együtt vásárolják meg a táskát is.

Annak ellenére, hogy az IKEA megnyitja az áruházakat, arra kéri a vásárlókat, hogy abban az esetben látogassák meg azokat, ha átgondolták, mire van szükségük, és meghatározott céllal érkeznek.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018