eur:
392.86
usd:
366.13
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Kutyákat etetnek a Kutya-segélyszolgálat Alapítvány budapesti menhelyén 2020. április 1-jén. A koronavírus-járvány miatt az állatmenhelyek rendkívül súlyos táphiányban szenvednek - hívta fel a figyelmet a Magyar Állatvédők Országos Szervezete. Magyarországon mintegy 140 aktív, a feladatellátással közvetlenül foglalkozó ilyen szervezet működik, amelyből mintegy 80 nagy létszámú menhelyet üzemeltet. Ezek egyszerre összesen mintegy 8-10 ezer kisállatot, kutyát, macskát gondoznak.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Fontos kéréssel fordul a hatóság az állatmenhelyekhez

A koronavírus-járvány a menhelyek takarmányellátásában is gondot okozhat. A Nébih az aktuális helyzet nyomon követése érdekében folyamatos kapcsolatban áll az állatvédelmi ernyőszervezetekkel és széleskörű ágazati kapcsolatai révén igyekszik segíteni a megoldások felkutatásában a nehézségek kezelése érdekében.

A koronavírus-járványhelyzet miatt a bajba jutott állatok mentésével foglalkozó állatmenhelyek nem várt nehézségekkel találhatják szembe magukat. Idővel jelentős problémát okozhat a menhelyen tartott állatok megfelelő takarmányellátásának biztosítása is – hívja föl a figyelmet a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal.

A Nébih egyeztetett több állatvédelmi ernyőszervezet képviselőjével, hogy képet kaphasson az ellátási helyzet alakulásáról. Emellett széles körű ágazati kapcsolatai révén igyekszik segíteni a megoldási lehetőségek felkutatásában. Több vállalat, például takarmánygyártók, kereskedelmi szervezetek is nyitottak a segítségnyújtásra. Őket a hatóság a gyors és hatékony megoldás érdekében összeköti az állatvédelmi ernyőszervezetekkel.

A Nébih kéri az állatmenhelyeket működtető civil szervezeteket, hogy táplálékellátási probléma esetén vegyék fel a kapcsolatot valamelyik állatvédelmi ernyőszervezettel. E szervezetek gondoskodnak az igények megfelelő összesítéséről, majd a további koordinációról.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×