eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
A Pázmány Péter Katolikus Egyetem épületei a Pest megyei Piliscsabán 2013. július 12-én. Piliscsaba azon tizennyolc település egyike, amelynek városi címet adományozott a köztársasági elnök 2013. július 15-ei hatállyal.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Vége a Pázmánynak Piliscsabán - benyújtották a szükséges törvényjavaslatot

A Józsefvárosban jön létre az "egységes Pázmány", a piliscsabai kampusz hasznosításáról egyelőre nincs szó.

Közel a jogi és a bölcsészkar jelenlegi szálláshelyéhez újabb épületeket kap a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Józsefváros palotanegyedi részén az államtól, cserébe átadja az államnak ingyen az egyetem piliscsabai kampuszát - derül ki egy parlamentnek benyújtott törvényjavaslatból, amit az Index szúrt ki.

A javaslat indoklása szerint a Pázmány jelenleg több képzési helyszínen végzi oktatási és kutatási tevékenységét: Budapesten, Piliscsabán és Esztergomban, és "a földrajzi széttagoltság hátrányos hatással van PPKE egyes fakultásainak működésére, ami – figyelemmel a PPKE súlyára - indokolja az egységes elhelyezést".

A teljes törvényjavaslatot ITT lehet elolvasni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×