eur:
395.62
usd:
371.93
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Látványos videóban magyarázzák a déli körvasút tervét

A fejlesztés célja, hogy több elővárosi vonat tudjon bejönni az agglomerációból Budapestre.

A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa csütörtöki ülésén tárgyalta és támogatta a Déli Körvasút tervét.

A fejlesztés célja, hogy több elővárosi vonat tudjon bejönni az agglomerációból Budapestre, a vasút az új megállók és új kapcsolatok révén nagyobb szerepet vállalhasson, versenyképessé válhasson Budapest közlekedésében.

A terveket látványos videóban foglalta össze a Budapest Fejlesztési Központ.

Vitézy Dávid vezérigazgató azt írta: ekkora vasútfejlesztés Budapest belső területén több, mint 100 éve nem történt és ez hosszú évtizedek óta az első olyan vasúti beruházás, amely Budapesten belül új megállókkal és sűrűbb vonatokkal az ingázók mellett a városban közlekedők hasznát is szolgálja.

Célunk, hogy a Körvasúton 10-15 percenként járhassanak a vonatok, összekötve az érdi, budaörsi és környező budai agglomerációt, Budafok-Nagytétényt, Kelenföldet, az újbudai egyetemvárost, a Soroksári út térségét és a Déli Városkaput, valamint a Népliget térségét Kőbánya-Kispesttel, a reptérrel és a pesti agglomerációval. A projekt révén a vasút sokkal versenyképesebbé válhat, így pedig Budapest jelentős közúti forgalomtól és ennek révén légszennyezéstől mentesülhet.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×