eur:
394.35
usd:
371.39
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Érezhető a javulás: már „csak” 144 napot kell várni egy szívbillentyűműtétre

A NEAK aktuális adataiból most kiderült, mennyit változtak a kórházi várólisták a tavalyi állapotokhoz képest.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő aktuális adatai alapján az Mfor megvizsgálta, hogy mennyit változtak a kórházi várólisták a tavalyi állapotokhoz képest. Ennek alapján kiderült, hogy ma Magyarországon a legtöbb átlagos várakozást igénylő műtétek top hetes listája a következőképp alakul:

  1. szívbillentyű-műtét 144 nap (egy éve 634 nap)
  2. térdprotézis-műtét 125 nap (320)
  3. laparoszkópiás nagyobb bélrendszeri műtétek 99 nap (136)
  4. csípőprotézis műtét 72 nap (94)
  5. ortopédiai nagyműtétek 68 nap (71)
  6. jelentős kiterjesztési gerincműtétek 63 nap (62)
  7. nyitott szívműtét 50 nap (58)
A kórházi műtétek várakozási idejének csökkenése tehát folytatódik, igaz, nem minden területen azonos ütemben.

Legnagyobb mértékű várólista-csökkenés a szívbillentyű-, az urológiai kisműtétek, a laparoszkópiás nagyobb bélrendszeri és a csípőprotézis-műtéteknél tapasztalható – jegyzi meg az oldal, hozzátéve, hogy ugyanakkor a magán egészségügyi piac évek óta töretlenül növekszik, és a lakosság egyre nagyobb hányada, jelenleg több, mint fele vesz igénybe ilyen szolgáltatót, így ez is alakíthatta a várólistákat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×