eur:
369.06
usd:
345.50
bux:
48302.78
2023. június 5. hétfő Fatime
A Szent Margit Kórház régi épülete a III. kerület Bécsi út 132-ben. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Indoklás nélkül felmentették a Margit kórház igazgatóját

Legutóbb decemberben érkeztek hírek az intézményről, amikor elbocsátották a sebészeti osztály nyugdíjas korú vezetőjét, ami után hét sebész is felmondott.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye megerősítette azt, amit Szabó Tímea (Párbeszéd), a körzet országgyűlési képviselője Facebookos bejegyzésében állított: valóban elküldték a Margit kórház főigazgatóját.

Az egy mondatos EMMI-közleményben az áll, hogy "a biztonságos betegellátás, a zavartalan és törvényes működés érdekében a fenntartó, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ javaslatára Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter ma indoklás nélkül felmentette tisztségéből Dr. Badacsonyi Szabolcsot, a Szent Margit Kórház főigazgatóját".

Az intézmény legutóbb 2018 decemberében került a figyelem középpontjába, amikor a főigazgató felmentette a sebészeti osztály nyugdíjas korú vezetőjét, és pályázatot írt ki az osztály vezetésére. Imreh Domonkos főorvost hét másik sebész is "követte", beadták a felmondásukat (mint később kiderült, többen nem véglegesen, és azt mondták, januárban újragondolják az elhelyezkedésüket). A sebész-vezető nyugdíjazása ellen egyébként Csókay András idegsebész professzor is tiltakozott, Imreh ugyanis fontos szerepet játszott a bangladesi ikrek szétválasztásában.

Az osztályvezetői pozícióra kiírt pályázat sikeres lett, ám az új főorvost nem nevezhették ki, mert Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere vizsgálatot rendelt el a kórházban. Ez nem talált jogszerűtlenséget vagy kifogásolni valót.

Címlapról ajánljuk
Alacsony itthon a diplomások száma – több oka is van

Alacsony itthon a diplomások száma – több oka is van

A magyar fiataloknak kevesebb mint harmada rendelkezik felsőfokú végzettséggel. Ezzel az aránnyal Magyarország a sereghajtók közé tartozik az EU-ban. Az InfoRádió által megkérdezett szakértő szerint csak átfogó változtatásokkal, a felnőttek felsőoktatásba való bevonásával javulhat ez az adat.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. június 5. 15:32
×
×
×
×