eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
A Szent Margit Kórház régi épülete a III. kerület Bécsi út 132-ben. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

ÁEEK: "Lényeges hiányosságok" miatt kellett mennie a Szent Margit Kórház igazgatójának

A szabályszerű működés és a biztonságos betegellátás terén lényeges hiányosságokat tárt fel a Nemzeti Népegészségügyi Központ vizsgálata a Szent Margit Kórházban - közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ.

Az Emberi Erőforrások Minisztréiuma pénteken egymondatos közleményben tudatta, hogy "a biztonságos betegellátás, a zavartalan és törvényes működés érdekében a fenntartó, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ javaslatára Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter ma (vagyis pénteken) indoklás nélkül felmentette tisztségéből Dr. Badacsonyi Szabolcsot, a Szent Margit Kórház főigazgatóját".

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ egy nappal később adott ki egy ugyancsak szükszavú közleményt, amelyben azonban már szerepel indoklás.

Eszerint a Nemzeti Népegészségügyi Központ az elmúlt hetekben vizsgálatot folytatott a Szent Margit Kórházban, és

lényeges, széleskörű hiányosságokat tárt fel a szabályszerű működés és a biztonságos betegellátás feltételeinek biztosítása terén.

Hogy milyen hiányosságokról van szó, azt a közlemény nem részletezi, de ezzekkel indokolja az igazgató felmentését. Úgy fogalmaz, hogy a "vizsgálat megállapításai okán és a fenntartó, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ javaslatára az emberi erőforrások minisztere a munka törvénykönyv idevonatkozó pontja alapján Dr. Badacsonyi Szabolcsot, a Szent Margit Kórház főigazgatóját a menedzser szerződésében foglalt módon felmentette tisztségéből.

A felmentést a kórház főigazgatója elfogadta.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×