INFORÁDIÓ
2021. december 7. kedd
Ambrus

meddőség

egészségügy

horváth ildikó

mesterséges megtermékenyítés

A Róbert Károly Magánkórház meddőségi centruma 2016. január 15-én. A 4000 négyzetméter alapterületű kórházat másfél év alatt újították fel.

Megadták a pontos dátumot, mikortól ingyenes a meddőségkezelés

Infostart / MTI

A kormány elkötelezett abban, hogy minél több segítséget nyújtson a meddő pároknak - erősítette meg az egészségügyért felelős államtitkár.

Horváth Ildikó bejelentette, hogy február 1-től ingyenesek lesznek a meddőségkezelésben használt gyógyszerek és a teljes körű meddőségi kivizsgálások. Az államtitikár felidézte, hogy a nyár végén elkészült az az egészségügyi szakmai irányelv, amely korszerű elvek alapján a különböző kivizsgálási lépéseket, a beavatkozások helyét és a megfelelő eljárásrendet biztosítja.m

Mint mondta, a kormány jelentősen megnövelte az állami fenntartású meddőségkezelési intézetek számát, így ez évtől összesen tizenkettő ilyen működik az országban. Az államtitkár közölte azt is, hogy

mind a kivizsgálási csomagok, mind pedig a kezelésben használt gyógyszerek 100 százalékos támogatással lesznek elérhetők. Ez azokra a gyógyszerekre is érvényes, amelyeknél eddig valamennyi önrészt kellett fizetniük az érintetteknek.

A február 1-jétől ingyenessé váló meddőségi vizsgálatok közfinanszírozásba történő bevonására a kormány éves szinten több mint 9 milliárd forintot biztosít, a még nem közfinanszírozott gyógyszerek közfinanszírozásba vonására pedig 1,6 milliárd forintot fordít az állam.

Az intézkedésektől azt várják - mondta az államtitkár -, hogy még több család merjen lépni akkor is, ha természetes úton nem lehet gyermekük.

Konc János, a Szent János Kórház meddőségcentrumának vezető főorvosa arról beszélt: nem lehet megjósolni, hogy a milyen ütemben és mennyi gyerek születik az intézkedések nyomán, de mindenképpen több családnak lesz elérhető a meddőségkezelés. Mint mondta, Magyarországnak eddig sem kellett szégyenkeznie a meddőségkezelésben elért eredményeivel, a területen dolgozók mindig magas színvonalon gyógyítottak.

Magyarországon minden hetedik házaspár meddő, 150 ezer embert érint ez a probléma.

A fejlesztéseknek köszönhetően a becslések szerint négyezer újszülött világra jövetelét prognosztizálják 2022-re - tette hozzá az államtitkár.

Nyitókép: Bruzák Noémi
A címlapról ajánljuk

Meghalt Sediánszky János

Kilencvenéves korában elhunyt Sediánszky János író, újságíró, a Magyar Rádió Örökös Tagja...
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018