INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 4. kedd
Dominika, Domonkos

fogorvos

támogatás

hiány

Hiányolják a fogorvosok a beígért működési támogatást

Hiányolják a fogorvosok a beígért működési támogatást

Infostart

Az egyszeri juttatást megkapták, de a Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter által megígért emelt rezsitámogatás nem érkezett meg a számlájukra.

Nem kapták meg az alap- és szakellátást végző fogorvosok a Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter által megígért 380 ezer forintos rezsitámogatást - írta a Világgazdaság. Nagy Ákos, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) alelnöke szerint ugyan a fogorvosok bírják Kásler miniszter ígéretét a jelenleg 130 ezer forintos rezsitámogatás 380 ezer forintra emeléséről, azonban hiába várták az emelt összeget januárban.

Az egyszeri, másfél millió forintos kiegészítő juttatás minden rendelőbe megérkezett decemberben.

A minisztérium a lap kérdésére általánosságban annyit írt, hogy

ez utóbbi, kiegészítő forrásra 2020-ban is számíthatnak a fogorvosok, de hogy ez pontosan mekkora összeg lesz, azt nem közölték.

Nagy Ákos úgy vélekedett, hogy a végén mindig a betegek fizetik meg a számlát, és bár a fogorvosi szolgáltatást nyújtó kisvállalkozások erőn felül teljesítenek, hogy a betegek ne érezzék a baj nagyságát, a rendszer mégis omladozik.

A köztestület számításai szerint a fogorvosi praxisoknak a jelenlegi 900 ezer forintos finanszírozás helyett minimum 1,6 millió forintra lenne szükségük ahhoz, hogy ne legyen ráfizetéses a munkájuk. Az alapellátás más szereplőihez képest a fogorvosi rendelőkben használt gépek sokkal drágábbak és ebből a pénzből kell fedezni az asszisztensek bérét, a közterheket és a rezsit is.

Nyitókép: Pexels
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018